ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.08.2025 04:39
MENU CLOSE

Όμιλος Vice: Εξαγορά από μεγάλο επενδυτικό σχήμα

26.06.2023 12:30

Ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τη Fortress Investment Group, στην οποία  συμμετέχουν οι Soros Fund Management και Monroe Capital, εξαγοράζουν την μητρική εταιρεία του Vice, Vice Group Holding, αντί 350 εκατ. δολαρίων.

Η συμφωνία, με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, επιτρέπει στους δανειστές να χρησιμοποιήσουν το χρέος που τους οφείλει εταιρεία για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων μετά από την πτώχευση και επιτρέπει στο Vice παραμείνει σε λειτουργία με σημαντικά μικρότερο χρέος καθώς θα βρεθεί εκτός δικαστικής προστασίας.

Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης  για την έγκριση της πώλησης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή που μάς πέρασε.

 Οι Fortress, Soros και Monroe αύξησαν την αξία της προσφοράς στα 350 εκατομμύρια δολάρια από τα περίπου 225 εκατ. δολάρια που είχαν συμφωνήσει όταν η Vice Media κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στα μέσα Μαΐου.

Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσαν το προσωπικό της ειδησεογραφικής φίρμας, όσο απέμεινε έπειτα από σχέδιο αναδιάρθρωσης, οι συνδιευθυντές Μπρούς Ντίξον και Οτζίφα Λοκανντουάλα.

«Υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς προσβλέπουμε σε νέο κεφάλαιο στην ιστορία της VMG, με επανεστίαση στους σκοπούς μας και δημιουργία περιεχομένου παγκόσμιας εμβέλειας για το αναγνωστικό κοινό μας  και τους συνεργάτες μας».

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Σχέδια ανανέωσης για την «επόμενη ημέρα» και οι αλλαγές προσώπων

Τσιμτσιλή σε Παπανώτα: «Άλλαξε το ύφος σου» (Video)

Χατζηνικολάου σε Δούρου: «Λέτε ότι είμαι ηλίθιος και δεν το καταλαβαίνω;» – Παρεξήγηση στον «αέρα»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.08.2025 04:24
Exit mobile version