search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:25
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για τα επόμενα βήματα

02.07.2023 09:39
SYRIZA

Συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα, καθώς πλέον βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία στον απόηχο της νέας ήττας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Το 41 μελές όργανο (αν και εκτιμάται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα απουσιάζει) καλείται πιο συγκεκριμένα να αποφασίσει για τα χρονοδιαγράμματα για την εκλογή νέου αρχηγού και την διεξαγωγή συνεδρίου.

Παράλληλα πρέπει να καταλήξει και στο πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που μάλλον πρέπει να το ξαναδεί από την αρχή, καθώς η πρώην Γραμματέας του Οργάνου Όλγα Γεροβασίλη της οποίας το όνομα μέχρι χθες έμοιαζε το επικρατέστερο, φέρεται να έχει τελικώς αρνηθεί να αναλάβει αυτό το ρόλο.

Ωστόσο ο χρόνος πιέζει, καθώς την Πέμπτη ξεκινά η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή και το κόμμα καλείται να βρει ποιος θα το εκπροσωπήσει.

Όσο για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την τοποθετούν μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Οι ζυμώσεις και οι διεργασίες στο εσωτερικό των τάσεων φαίνεται πως έχουν πάρει φωτιά από την Πέμπτη και μετά, ωστόσο για την πλειοψηφική Κίνηση Μελών η αναζήτηση υποψηφιότητας φαίνεται πως συνεχίζεται.

Από την πλευρά της εσωκομματικής μειοψηφίας υπάρχει πρόθεση να στηριχθεί ξεχωριστή υποψηφιότητα, είτε από τη νέα γενιά (Αχτσιόγλου Χαρίτσης) είτε από την παλαιότερη (Τσακαλώτος).

Πάντως, κανείς εκ των προσώπων που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής ως πιθανοί διάδοχοι, δεν έχει βγει να δηλώσει «παρών» στην κούρσα της διαδοχής.

Το ερώτημα που παραμένει πάντως, είναι ποιο πρόσωπο από όσα έχουν ακουστεί ή άλλα που μπορεί να προκύψουν στην πορεία μπορεί να είναι ένας πιθανός διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα με την ικανότητα να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις και τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Τη Δευτέρα η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ και τα ελληνοτουρκικά 

Πώς το ΠΑΣΟΚ θα γίνει «σύγχρονη Κεντροαριστερά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:15