search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:42
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση Λοβέρδου (και Καστανίδη) 

06.07.2023 06:00
pasok loverdos

Μπορεί να μην είναι η ίδια περίπτωση αλλά το ΠΑΣΟΚ μέσα σε δέκα μέρες είδε δύο κορυφαία και ιστορικά στελέχη να βρίσκονται εκτός κόμματος. 

Από τη μία η χθεσινή παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου και από την άλλη η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης που άφησε εκτός βουλής τον Χάρη Καστανίδη. Η διαφορά είναι εμφανής καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος αποτελεί παρελθόν οριστικά από το κόμμα, ενώ ο Χάρης Καστανίδης παραμένει κανονικά στην Παράταξη. 

«Αυτόνομη πορεία» 

Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ακτινογραφία του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι δύο «αποχωρήσεις» από το κόμμα δεν θα μπορούσαν να αντικατοπτρίσουν καλύτερα την επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη για αυτόνομη πορεία. Και αυτό γιατί όπως εξηγούν ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του ήθελε μονομέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τόσο με την Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Χάρης Καστανίδης έδειχνε πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις της Κουμουνδούρου. Ήταν, όπως λένε, δύο φωνές εκ διαμέτρου αντίθετες μέσα στο κόμμα, ενώ πλέον οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ξεκάθαρες. 

Κανένας φόβος 

Στο ερώτημα αν η αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου μπορεί να δημιουργήσει τάση φυγής στελεχών από το κόμμα, πρόσωπα δηλαδή τα οποία θα θελήσουν να ακολουθήσουν τον πρώην Υπουργό, κορυφαία στελέχη ξεκαθαρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται. Η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου – με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής – δεν δείχνει ρεύμα δημιουργίας – ίδρυσης νέου σχηματισμού ή κίνησης, λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. 

Μούδιασμα 

Στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ τα οποία ήταν κοντά στον Ανδρέα Λοβέρδο, είτε τον στήριξαν με την ψήφο τους στις εσωκομματικές εκλογές, είτε με τις δημόσιες δηλώσεις υπέρ του, στις πρώτες αντιδράσεις τους εμφανίστηκαν ελαφρώς «μουδιασμένοι». Όπως εξήγησαν, όλο το προηγούμενο διάστημα δεν απέκλειαν μία αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο αυτό που τους «ξάφνιασε» ήταν η περίοδος που το έκανε, δηλαδή δέκα μέρες μετά τις εκλογές.  

Διαβάστε επίσης:

Ο Πάνος Καμμένος σπάει στη σιωπή του 8 χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Γεωργιάδης σε Πολάκη: «Μεγάλο δώρο για μας αν βγεις πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

Η ώρα των προγραμματικών δηλώσεων – Ξεκινά η τριήμερη μάχη στη Βουλή, το Σάββατο η ψήφος εμπιστοσύνης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:42