search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 02:11
MENU CLOSE

Αλβανία: Το μεγάλο στοίχημα του Αυλώνα και η προοπτική τουριστικής έκρηξης (videos)

26.07.2023 12:19
Credit: MABETEX airport

Ο Αυλώνας στην Αλβανία και γενικότερα η αποκαλούμενη αλβανική Ριβιέρα είναι από τους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια και η Sun εξηγεί ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς, λόγω του χαμηλού κόστους και των πολύ ωραίων παραλιών.

Το ενδιαφέρον για τους Βρετανούς, όπως επισημαίνει η Sun, είναι ότι η αγορά αυτή ανοίγει με τη δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου, στο οποίο θα πηγαίνουν απευθείας πτήσεις από τα βρετανικά αεροδρόμια. Μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο οι Βρετανοί κατευθύνονται στα Τίρανα κι από κει οδικώς προς την αλβανική Ριβιέρα.

Το ενδιαφέρον είναι ούτως ή άλλως έντονο και είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίον προωθείται η περιοχή του Αυλώνα στη βρετανική αγορά: «Οι άγνωστες φτηνές Μαλδίβες της Ευρώπης, όπου οι Βρετανοί θα σπεύσουν για μπύρες με μία λίρα και ξενοδοχεία σε τιμές ευκαιρίας», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Sun. Πραγματικά για μια μπύρα ο επισκέπτης πληρώνει λίγο πάνω από ένα ευρώ, ενώ βρίσκεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο με 20 ευρώ.

Το ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς για την Αλβανία είναι ήδη έντονο και η Ryanair ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προσθέτει 17 πτήσεις από τη Βρετανία προς το αεροδρόμιο των Τιράνων.

Διεθνές αεροδρόμιο σε προστατευόμενη περιοχή

Το νέο αεροδρόμιο στον Αυλώνα προβλέπεται να λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2024, κάτι που θα δώσει νέα ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο του Αυλώνα είναι ένα έργο κόστους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, θα διαθέτει αεροδιάδρομο μήκους δύο μιλίων και θα έχει δυνατότητα υποδοχής δύο εκατομμυρίων τουριστών τον χρόνο.

Το αεροδρόμιο χτίζεται κοντά σε έναν προστατευόμενο βιότοπο, την Λίμνη Νάρτα, με ιδιαίτερα πλούσια χλωρίδα και πανίδα και γι αυτόν τον λόγο έχουν προκληθεί αντιδράσεις για την χωροταξική επιλογή, αλλά παρακάμφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες καθώς η αλβανική οικονομία στρέφεται προς την τουριστική βιομηχανία.

Το υπουργείο Τουρισμού της Αλβανίας επέλεξε την συγκεκριμένη περιοχή για τη δημιουργία του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου, επειδή προϋπήρχε ένας στρατιωτικός διάδρομος προσγείωσης από τη δεκαετία του 1920.

Διαβάστε επίσης:

Παρίσι: Δύο διάσημοι ταξιδιωτικοί ρεπόρτερ αποκαλύπουν τις «παγίδες» που πρέπει να αποφύγεις (Video/Photos)

Μπορέλ: Η βεβήλωση του Κορανίου είναι ξεκάθαρη πρόκληση

Ολλανδία: Νεκρός ναυτικός μετά από φωτιά σε φορτηγό πλοίο – Αναφορές για πολλούς τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02