search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:00
MENU CLOSE

Citroën C3 Aircross SUV: επιστροφή στην άνεση και την ασφάλεια από 19.900€, με πλούσιο εξοπλισμό

04.08.2023 12:41
Citroën C3 Aircross SUV-1

Δυναμισμό και άνεση προσφέρει φέτος το καλοκαίρι η Citroën με το μοντέλο SUV, το Citroën C3 Aircross. Πρόκειται για το απόλυτο Compact SUV μικρομεσαίας κατηγορίας, που μέχρι και τις 31 Αυγούστου θα έχει την προνομιακή τιμή των 19.900 ευρώ.

To Citroën C3 Aircross ήταν το μοντέλο που εισήγαγε τη γαλλική εταιρεία στην κατηγορία των μικρών SUV το 2017, το οποίο ξεχώριζε για την άνεση, την ευρυχωρία και την ασφάλεια. Σε αυτό το τρίπτυχο εστίασε η Citroën, ενσωματώνοντας ένα πλήρες φάσμα τεχνολογιών, και μάλιστα από την αρχική, πλήρως εξοπλισμένη έκδοση Feel Pack, ώστε να εξασφαλιστούν η μέγιστη ηρεμία και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Τώρα, το δημοφιλές μοντέλο συνοδεύεται και από μία ασύγκριτη τιμή, καθώς μέχρι τις 31 Αυγούστου το Citroën C3 Aircross Feel Pack διατίθεται πλήρως εξοπλισμένο στην τιμή των 19.900 ευρώ. Επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη τιμή ισχύει για όλα τα ετοιμοπαράδοτα Citroën C3 Aircross σε όλο το δίκτυο Επίσημων Διανομέων της Citroën. Όμως τι εμπεριέχει αυτό το μοντέλο;

Πρακτική και ιδιαίτερη σχεδίαση

Οι μεγάλοι τροχοί διαμέτρου 156 mm, οι επιβλητικοί προβολείς τεχνολογίας Citroën LED Vision, οι μπάρες οροφής και o χώρος αποσκευών 410 λίτρων τραβούν την προσοχή του κοινού, ενώ η απόσταση που χωρίζει το αμάξωμα από το έδαφος είναι 178 mm, μια και μιλάμε για ένα αυθεντικό SUV. Η Citroën φρόντισε ώστε η σχεδίαση στο μπροστινό μέρος του, σε συνδυασμό με την επιβλητικότητα των γωνιών και των χρωμάτων, να προσδίδει στο SUV την ιδιαιτερότητα και τον δυναμισμό που ταιριάζει σε κάθε οδηγό που αναζητά την επόμενη πρόκληση.

Ασφάλεια και άνεση σε πρώτο πλάνο

Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει το C3 Aircross να ξεχωρίζει είναι η άριστη εκμετάλλευση και διαμόρφωση της καμπίνας του, που κάνει τις compact διαστάσεις τού αμαξώματος να φαντάζουν μεγαλύτερες. Ο οδηγός θα νιώσει αμέσως τα υψηλά επίπεδα εργονομίας, με τη θέση οδήγησης και το στάνταρ δερμάτινο τιμόνι να έρχονται πανεύκολα στα μέτρα του, εξασφαλίζοντας πολύ καλή εποπτεία του δρόμου. Παράλληλα, την μοναδική εμπειρία άνεσης και ασφάλειας συμπληρώνει η αυτόματη λειτουργία των προβολέων και των υαλοκαθαριστήρων, ενώ για την ασφαλή στάθμευση φροντίζουν οι στάνταρ πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος. Φυσικά, το Citroën C3 Aircross Feel Pack φροντίζει για την ευεξία και των υπολοίπων επιβατών, καθώς διαθέτει αρκετό χώρο και κάποια στάνταρ χαρακτηριστικά που αυξάνουν την εμπειρία της άνεσης, όπως ο αυτόματος κλιματισμός, τα πίσω φιμέ τζάμια, οι ποτηροθήκες στην πρώτη σειρά επιβατών και ο χώρος αποθήκευσης στα πλαϊνά των θυρών.

Ωστόσο, εκτός από την άνεση, οι κατασκευαστές του γαλλικού SUV μερίμνησαν και για την απόλυτη ασφάλεια των επιβατών χρησιμοποιώντας μέσα τελευταίας τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, το Citroën C3 Aircross Feel Pack διαθέτει το 3D Navigation System My Citroen Drive με έγχρωμη οθόνη αφής 9’’, που χαρίζει στον χρήστη μεγαλύτερη πρακτικότητα και καλύτερη εργονομία, ενώ η λειτουργία Mirror Screen Screen μέσω Android AutoTM  και Apple Car PlayTM επιτρέπει στον οδηγό να προβάλλει το περιεχόμενο που εμφανίζεται στο smartphone του στην οθόνη του οχήματος.

Επισημαίνεται πως το γαλλικό Crossover για λόγους ασφαλείας διαθέτει ακόμα προβολείς ομίχλης, ABS με EBD και Brake Assist, σύστημα προειδοποίησης κόπωσης, περιοριστή και ρυθμιστή ταχύτητας, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, ESP με λειτουργία αντιολίσθησης και Hill Assist, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων και προσαρμογής στα όρια ταχύτητας, έξι αερόσακους, φώτα ημέρας τεχνολογίας LED και σύστημα ανίχνευσης πίεσης ελαστικών.

Κινητήρες βενζίνης και diesel που αποδίδουν στο maximum

Φυσικά ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η οικονομία καυσίμων, ειδικά σε περιόδους συνεχών ανατιμήσεων, όπως σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, το C3 Aircross SUV προσφέρεται με αποδοτικούς – σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομία καυσίμου – και ισχυρούς κινητήρες PureTech βενζίνης και BlueHDi πετρελαίου, ικανοποιώντας το πρότυπο εκπομπών Euro 6d τελευταίας γενιάς. Μάλιστα, ο πετρελαιοκινητήρας επωφελείται από μηδενικά τέλη κυκλοφορίας χάρη στους ιδιαίτερα χαμηλούς ρύπους.

Ολοκληρώνοντας αξίζει να υπενθυμιστεί πως μέχρι τις 31 Αυγούστου το Citroën C3 Aircross Feel Pack διατίθεται πλήρως εξοπλισμένο και ετοιμοπαράδοτο στην τιμή των 19.900 ευρώ σε όλο το δίκτυο Επίσημων Διανομέων της Citroën.

Διαβάστε επίσης:

Εχθρός των ελαστικών ο καύσωνας – Τι να προσέχετε όταν οδηγείτε

ADAS: Τα συστήματα που διορθώνουν τα λάθη του οδηγού – Αισθητήρες, ραντάρ, κάμερες και αυτόματο φρενάρισμα

Formula 1 στους ουρανούς: Μπορεί να γίνει πραγματικότητα σύντομα;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:59