ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 07:25
MENU CLOSE

«Καρφιά» Βούτσιτς: «Περίεργο το σχήμα στην Αθήνα - Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο αλλά το προσκάλεσε»

21.08.2023 21:32

Την απορία του για τη σύνθεση της συνάντησης στην Αθήνα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος συμμετέχει στο άτυπο δείπνο που παραθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ηγέτες των Βαλκανίων, της ΕΕ και της Ουκρανίας.

Ο Σέρβος Πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο μετά από αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι αύριο το πρωί [της Τρίτης], μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου, θα έχω μια διμερή συνάντηση μαζί του, επομένως θα καθίσω και θα μιλήσω με τον Ζελένσκι κατ’ ιδίαν για όλα όσα έχουν συμβεί πρόσφατα στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, για την αναγνώριση και τη μη αναγνώριση της εδαφικής ακεραιότητας και άλλων και όλων των άλλων ζητημάτων», είπε ο Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι θα κάνει μια καλή και ανοιχτή συζήτηση.

Είπε επίσης ότι η Σερβία αγωνίζεται στην Αθήνα για το ευρωπαϊκό της μέλλον, αλλά δεν εγκαταλείπει τα εθνικά της συμφέροντα, τα οποία, επισημαίνει, θα είναι ολοένα και πιο δύσκολα την επόμενη περίοδο.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εντείνουν τις περιοδείες τους Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Τζουμάκας

Συλλυπητήρια από τον Κροάτη πρωθυπουργό στον Μητσοτάκη για τη δολοφονία Κατσουρή – Σε επικοινωνία για την προσωρινή κράτηση των Κροατών

Ξυδάκης: Ο Μπελέρης δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος, έχει σκοτεινή ιστορία

ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 07:24
Exit mobile version