search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:38
MENU CLOSE

Συλλυπητήρια από τον Κροάτη πρωθυπουργό στον Μητσοτάκη για τη δολοφονία Κατσουρή – Σε επικοινωνία για την προσωρινή κράτηση των Κροατών

21.08.2023 17:32
mitsotakis-plenkovic-1-new

Οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια, ήταν τα μείζοντα θέματα συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς στο μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη συνάντηση των δυο ηγετών συζητήθηκαν ακόμη θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών των δυο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κροάτες ζήτησαν την απελευθέρωση μεγάλου μέρους των συλληφθέντων, αλλά τους εξηγήθηκε ότι η έρευνα είναι σε κρίσιμη καμπή και ότι κάνουν σημαντική δουλειά τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι Κροάτες δεσμεύθηκαν να παρέχουν ό,τι στοιχεία τους ζητηθούν το επόμενο διάστημα για να συμβάλλουν στην ταχεία περαίωση της έρευνας. Το κλίμα περιγράφεται ως αρκετά καλό και θα υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εντείνουν τις περιοδείες τους Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Τζουμάκας

Μάχη με τις φλόγες σε Έβρο, Εύβοια, Βοιωτία, Καβάλα, Ροδόπη – Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για τις φωτιές

Ξυδάκης: Ο Μπελέρης δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος, έχει σκοτεινή ιστορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:38