search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 02:19
MENU CLOSE

Φωτιά στον Έβρο – Πυρομετεωρολόγος Αστεροσκοπείου: Αποτυχία του επιτελικού κράτους – «Γνώριζαν για την ξηρασία» (video)

31.08.2023 09:05
evros_fotia_new

Για μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες στην τεράστια φωτιά στον Έβρο η οποία κατακαίει για 13η μέρα, στο κομμάτι της πρόληψης αλλά και της κατάσβεσης, κάνει λόγο ο πυρομετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείο/meteo Θοδωρής Γιάνναρος.

Συγκεκριμένα ο Θοδωρής Γιάνναρος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (30/8) στο Kontra 24 αναφέρθηκε στα αίτια της αποτυχίας του σχεδιασμού της κυβέρνησης και όλων των αρμοδίων, να προετοιμαστούν και να αντιμετωπίσουν εγκαίρως την πυρκαγιά.

«Δεν ξυπνήσαμε ξαφνικά ένα Σάββατο και είχαμε αυτές οι συνθήκες που είχαμε όταν μπήκε η πυρκαγιά στον Έβρο, η οποία πιθανότατα, από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα ξεκίνησε από κεραυνό. Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες ήταν τέτοιες ώστε να ευνοηθεί η εξάπλωσή της, αρχικά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και αργότερα της Δαδιάς, οπότε και συνενώθηκαν οι δύο αυτές μεγάλες πυρκαγιές», τόνισε αρχικά ο πυρομετεωρολόγος

«Είναι προφανές ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και ένα ζήτημα με το πώς διαχειριζόμαστε τέτοιες δασικές πυρκαγιές. Θα πρέπει καταρχήν να καταλάβουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, όταν λαμβάνουν τόσο μεγάλη έκταση, να τις διαχειριστεί οποιοσδήποτε δασοπυροσβεστικός μηχανισμός στον κόσμος. Αυτό που για εμένα έχει την ύψιστη σημασία είναι το πώς κάνουμε την ανάλυσή τους. Το πώς δηλαδή, μπορούμε με βάση πραγματικά στοιχεία, επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα, να δούμε πώς εξαπλώνεται η πυρκαγιά, πώς συμπεριφέρεται και άρα να εντοπίσουμε σημεία στα οποία μπορούμε να παίξουμε άμυνα με την δασική πυρκαγιά, να επιτεθούμε στην φωτιά», σημείωσε.

«Αυτό φαίνεται ότι αυτήν την στιγμή δεν γίνεται με αποτέλεσμα όσο γιγαντώνεται μια δασική πυρκαγιά, γίνεται όλο και πιο δύσκολη η διαχείρισή της», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Γιάνναρος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο κρατικός μηχανισμός γνώριζε για την ξηρασία στον Έβρο από Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Δείτε το video:

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Ηλικιωμένη ξεσπά σε κλάματα όταν βλέπει το σπίτι της στάχτη – «Κούκλα το είχα» (video)

Μοσχάτο: Ελεύθεροι οι δύο αστυνομικοί που παρέσυραν και σκότωσαν 65χρονο με περιπολικό

Άλλη μια εφιαλτική νύχτα στον Έβρο: Μήνυμα του 112 σε Δαδιά και Σουφλί να βρίσκονται σε ετοιμότητα – Μέτωπο χιλιομέτρων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19