ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:48
MENU CLOSE

Μπριοσάκια αφρός, με σταγόνες σοκολάτας

15.09.2023 06:15

Η βάση αυτής της διάσημης, και εξαιρετικά δημοφιλούς στο instagram, δημιουργίας, είναι μια σπιτική ζύμη μπριός, εμπλουτισμένη με βούτυρο και αυγά, που έχει σαν αποτέλεσμα ένα αφράτο και απαλό δάγκωμα σε κάθε μπουκιά. 

Υλικά για τη Συνταγή

120 γραμμάρια γάλα πλήρες, χλιαρό

30 ml ελαιόλαδο

15 ml εκχύλισμα βανίλιας

1 κρόκο αυγού

50 γραμμάρια ζάχαρη

250 γραμμάρια αλεύρι δυνατό, για τσουρέκι, κοσκινισμένο

10 γραμμάρια φρέσκια μαγιά ή 4 γραμμάρια ξηρή μαγιά στιγμής

100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό για το βούρτσισμα της επιφάνειας κατά το ψήσιμο

Εκτέλεση

1.Αρχικά, τοποθετήστε τις σταγόνες σοκολάτας στην κατάψυξη, για να παγώσουν καλά.

2. Σε ένα μπολ διαλύστε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα (χλιαρό, όχι ζεστό). Αφήστε την για λίγα λεπτά σκεπασμένη, μέχρι να ενεργοποιηθεί και να αφρίσει.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μίγμα της μαγιάς με το γάλα, τον κρόκο του αυγού, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. 

4. Ζυμώστε με τα χέρια σας για μερικά λεπτά, να ενωθούν τα υλικά και αφήστε να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά. Ξαναζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας. 

5. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και σκεπάστε με ένα καθαρό πανί ή με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 3 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία.

6. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, πιέστε την ώστε να φύγει ο αέρας και να πλατύνει και χωρίστε την σε 6-8 μέρη. Σε κάθε μερίδα βάλτε μερικά κομματάκια σοκολάτας αλλά κρατήστε λίγα για να διακοσμήσετε εξωτερικά τα ψωμάκια.

7. Σχηματίστε τα κομμάτια της ζύμης σε μπαλίτσες και τοποθετήστε τα σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη ή καθαρό πανί και αφήστε τις να ξεκουραστούν για μία ώρα ή και περισσότερο μέχρι να διπλασιαστούν και πάλι σε μέγεθος.

8. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC στις αντιστάσεις πάνω-κάτω και βουρτσίστε κάθε ψωμάκι μπριός με το χτυπημένο αυγό.

9. Διακοσμήστε με τις σταγόνες σοκολάτας που έχετε κρατήσει και ψήστε για 10 λεπτά. Μετά από αυτό τον χρόνο, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180º C και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Αν δείτε ότι ροδίζουν πολύ από πάνω, καλύψτε τα ψωμάκια με λαδόκολλα για να μην καούν. 

Διαβάστε επίσης:

Σουπιές κρασάτες με πατάτες και πλούσια πικάντικη σάλτσα

Ντόνατς φούρνου με γλάσο καφέ

Άλειμμα ρέγγας, ιδανικό συνοδευτικό για τα όσπρια και το ουζάκι

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:47
Exit mobile version