search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:38
MENU CLOSE

Σουπιές κρασάτες με πατάτες και πλούσια πικάντικη σάλτσα

14.09.2023 06:15
soupies22_new

Ένα υπέροχο πιάτο με σουπιές, ένα θαλασσινό που είναι χαμηλό σε λιπαρά και πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες, εύκολο στο μαγείρεμα και πολύ ευέλικτο.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι στην ουσία ένα συμπυκνωμένο στιφάδο, με πλούσια καρυκεύματα και πικάντικα συστατικά, που μπορείτε να αλλάξετε, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να προσθαφαιρέσετε υλικά όπως μπαχάρι, φύλλα δάφνης, κόλιανδρο, κύμινο και ξύδι, κρασί κόκκινο ή λευκό, ανάλογα με το γευστικό προφίλ που θέλετε να δώσετε.

Υλικά για τη Συνταγή

500 γραμμάρια σουπιά, καθαρισμένη και τεμαχισμένη

2 πατάτες μέτριες

2 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

8 μικρά λιαστά τοματάκια

2 πιπερίτσες τσίλι

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση πασάτα με κρεμμύδι)

100 ml κρασί (ροζέ κατά προτίμηση)

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1.Αρχικά, αν δεν έχετε αγοράσει έτοιμη την σουπιά, καθαρίστε την και κόψτε την σε μεγάλα κομμάτια. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και αφήστε τα στην άκρη.

2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τις σουπιές σε δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να αποβάλλουν τα υγρά τους. Αφαιρέστε τα όλα σε ένα μπολ μαζί με το ζουμί και κρατήστε τα στην άκρη.

3. Σε ένα μικρό δοχείο μουλιάστε σε λίγο ζεστό νερό τις λιαστές ντομάτες και τα τσίλι, μέχρι να μαλακώσουν.

4. Στο ίδιο σκεύος που σοτάρατε τις σουπιές, προσθέστε ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν. Μόλις ροδίσουν τα κρεμμύδια, βάλτε τις λιαστές ντομάτες και τη σάλτσα ντομάτας και βράστε μέχρι να λιγοστέψει λίγο η σάλτσα.

5. Στη συνέχεια ρίξτε το κρασί, μαγειρέψτε για λίγα ακόμα λεπτά και πιέστε ή καλύτερα αλέστε σε μούλτι, αν επιθυμείτε, ώστε η σάλτσα να πάρει τη μορφή πάστας.

6. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια, βάλτε τις στην κατσαρόλα με την πάστα, ανακατέψτε μερικές φορές, ρίξτε τις σουπιές με το ζωμό τους, τα τσίλι και συμπληρώστε με νερό ή ζωμό ώστε να σκεπάζονται ελαφρώς.

7. Μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να τρυπιούνται εύκολα οι πατάτες. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συμβουλή

Για να μαγειρέψετε τις σουπιές όπως και όλα τα θαλασσινά γενικά, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν δύο είδη μαγειρέματος: 1) πολύ γρήγορο, για ένα μόνο λεπτό ή 2) για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποιήσαμε τον δεύτερο τρόπο, επιτυγχάνοντας μια λεία και μαλακή υφή, αλλά με δάγκωμα που κρατάει και δεν λιώνει.

Διαβάστε επίσης:

Ντόνατς φούρνου με γλάσο καφέ

Άλειμμα ρέγγας, ιδανικό συνοδευτικό για τα όσπρια και το ουζάκι

Γαλλικό τοστ με καραμελωμένες μπανάνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:37