search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:47
MENU CLOSE

Γαλλικό τοστ με καραμελωμένες μπανάνες

09.09.2023 06:15
tsourekibanana

Ένας υπέροχος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα περισσεύματα ψωμιού ή τσουρεκιού και να δημιουργήσετε γρήγορα και με απλό τρόπο μια γκουρμέ απόλαυση για να συνοδέψετε το πρωινό σας ρόφημα ή τον απογευματινό καφέ σας.

Η μέθοδος γνωστή και ξακουστή σε όλο τον κόσμο: το μούλιασμα του ψωμιού σε μίγμα αυγών, γάλακτος ή κρέμας και το τηγάνισμα σε αντικολλητικό σκεύος. Στη συγκεκριμένη συνταγή η γεύση του French toast απογειώνεται με την προσθήκη σιροπιού και κομματιών καραμελωμένης μπανάνας.

Υλικά για τη Συνταγή

Για το Γαλλικό τοστ

8 χοντρές φέτες ψωμί ολικής άλεσης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπριός ή τσουρέκι)

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο αλατισμένο

4 αυγά

4 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

1 τσιμπιά αλάτι

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο αλατισμένο

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1.Ξεκινήστε βάζοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το Γαλλικό τοστ εκτός από τα δύο πρώτα υλικά, δηλαδή το ψωμί και το βούτυρο. Χτυπήστε να ανακατευτούν καλά και αφήστε τα στην άκρη.

2. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώστε λίγο βούτυρο.

3. Βουτήξτε κάθε χοντρή φέτα ψωμιού μέσα στο μίγμα των αυγών, αφήστε την να μουλιάσει και από τις δύο πλευρές και μεταφέρετέ την στο ζεστό τηγάνι.

4. Μόλις αρχίσει να αφρίζει το βούτυρο τοποθετήστε τις μουλιασμένες φέτες στο τηγάνι και μαγειρέψτε κάθε πλευρά για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

5. Σε ένα άλλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τη ζάχαρη. Κρατήστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία για να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει σταδιακά.

6. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει ανοιχτό χρυσαφί χρώμα, προσθέστε τις μπανάνες και το εκχύλισμα βανίλιας και αφήστε τις μπανάνες να ψηθούν μέχρι να πάρει η ζάχαρη τη μορφή σιροπιού και να καραμελώσουν οι μπανάνες.

7. Τοποθετήστε τα French toast σε μια πιατέλα, περιχύστε με τις καραμελωμένες μπανάνες και το σιρόπι και σερβίρετε αμέσως με το πρωινό ρόφημά σας ή τον απογευματινό σας καφέ.

Διαβάστε επίσης:

Ρώσικα πιροσκί φούρνου, με γέμιση πατάτας

Γρήγορο παρφέ πραλίνας

Μπεκρή μεζές, χοιρινό με πικάντικη σάλτσα, για ατελείωτες βουτιές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:45