search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:57
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: Η συγκίνηση για τη φωτογραφία με το προσφυγόπουλο

23.09.2023 18:51
POPE

Τη συγκίνηση του πάπα Φραγκίσκου προκάλεσε μια φωτογραφία ενός βρέφους στη Λαμπεντούζα που του έδειξε η φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters Γιάρα Νάρντι.

Ο πάπας ταξίδευε προς τη Μασσαλία προκειμένου να συμμετάσχει σε μια σύνοδο όταν στο αεροπλάνο η Νάρντι του έδωσε τη φωτογραφία. «Συγκινήθηκε αμέσως μόλις την έβγαλα από τον φάκελο», είπε, προσθέτοντας ότι έπεσε σιωπή μεταξύ των επιβατών. Ο ποντίφικας σχολίασε: «Τους κρατούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Λιβύη και μετά τους πετούν στη θάλασσα».

Η φωτογραφία, την οποία τράβηξε η Νάρντι την περασμένη εβδομάδα στη Λαμπεντούζα, είναι ένα close-up στα μάτια του Πρινς, ενός νηπίου 18 μηνών που έφτασε μαζί με τη μητέρα του, την Κλοντίν Νσόε, από το Καμερούν, αφού διέπλευσε τη Μεσόγειο.

«Μου έσφιξε το χέρι και κράτησε τη φωτογραφία», είπε η Νάρντι.

Σήμερα, ο Φραγκίσκος καταδίκασε τον «επιθετικό εθνικισμό» και ζήτησε να υπάρξει μια πανευρωπαϊκή απάντηση στο μεταναστευτικό ώστε η Μεσόγειος να μην μετατραπεί η θάλασσα αυτή στο «νεκροταφείο της αξιοπρέπειας μας».

Η Νάρντι είπε ότι μία ημέρα πριν από το ταξίδι στη Μασσαλία τακτοποιούσε το αρχείο της, όπως κάνει συχνά πριν από κάποια αποστολή. «Είδα τη φωτογραφία που τράβηξα στη Λαμπεντούζα και ξαφνικά αισθάνθηκα ότι έπρεπε να την δείξω στον πάπα», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Ταϊβάν: 6 νεκροί και 100 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο

Μιχάλης Κατσούρης: Την έκδοση 10 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ζητούν οι ελληνικές Αρχές

Τραγωδία στην Κύπρο: Αστυνομικός προσπάθησε να απομακρύνει πεζό από τον δρόμο και σκοτώθηκαν και οι δυο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42