search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:13
MENU CLOSE

Οργή Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την ΕΕ – Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά»

01.10.2023 16:18
erdogan-new

Πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μερικές ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου, ο τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της ΕΕ λέγοντας πως πως «η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 60 χρόνια. Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», προσθέτοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται να ανεχθεί νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας.

Και συμπλήρωσε: «Παρόλο που οι κυβερνήσεις έχουν αλλάξει, δεν έχει αλλάξει η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη χώρα μας, η οποία είναι άδικη και δεν συνάδει με την αρχή της πίστης. Αν παραδεχτούν τις αδικίες τους, ειδικά στο θέμα της βίζας, την οποία χρησιμοποιούν ως κεκαλυμμένη κύρωση εναντίον μας, τότε θα διορθώσουν τα δικά τους λάθη. Αν όχι, θα χάσουν εντελώς το δικαίωμα να έχουν οποιεσδήποτε προσδοκίες από εμάς πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και στρατιωτικά».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε: «Δεν πρέπει να φεύγει από τα αυτιά μας η φράση “μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά”».

Ακολούθως διαμήνυσε πως «οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους» και πρόσθεσε: «Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ».

Κρατώντας την ίδια οργισμένη στάση, ο τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «οι πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η εικόνα που έχουμε μπροστά μας είναι ένα σημάδι ότι οι ευρωπαίοι ομόλογοί μας δεν έχουν τον παραμικρό σεβασμό για το τίμημα που έχει πληρώσει η Τουρκία για την ανεξαρτησία και το μέλλον της. Η Ευρώπη προετοιμάζει το τέλος της με την ανοχή των τρομοκρατών. Δεν υπάρχει καμία χώρα, καμία κοινωνία, καμία οργάνωση που να ακολουθεί εχθρική πολιτική απέναντι στην Τουρκία και να κερδίζει στο τέλος της ημέρας».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα σήμανε συναγερμός στην Άγκυρα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το τρομοκρατικό χτύπημα έγινε έξω από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα, ενώ 2 τρομοκράτες είναι νεκροί.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Με αντιαρματικό όπλο η επίθεση στην Άγκυρα – Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Ισπανία: Τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Μούρθια – Τουλάχιστον 6 νεκροί από πυρκαγιά (Video)

ΗΠΑ: Δημοκρατικός κατηγορείται πως έθεσε σε λειτουργία τον συναγερμό στο Κογκρέσο για να καθυστερήσει ψηφοφορία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:11