search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:01
MENU CLOSE

Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ γίνεται αστυνομικό τμήμα (photo)

03.10.2023 14:30
hitler

To σπίτι όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ το 1889 στην Αυστρία, θα μετατραπεί σε αστυνομικό τμήμα και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Η απόφαση για το μέλλον του κτιρίου στο Braunau am Inn, μια πόλη στα σύνορα της Αυστρίας με τη Γερμανία, ελήφθη στα τέλη του 2019. Τα σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία αστυνομικού τμήματος, της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης και ενός παραρτήματος της ακαδημίας ασφαλείας, όπου οι αστυνομικοί θα εκπαιδεύονται στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC News τη Δευτέρα, εργάτες τοποθέτησαν περίφραξη και άρχισαν να λαμβάνουν μετρήσεις για τις εργασίες κατασκευής, ενώ η αστυνομία αναμένεται να ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις στις αρχές του 2026. Πριν από το έργο της ανακαίνισης προηγήθηκε μια μεγάλη διαμάχη για την ιδιοκτησία του σπιτιού. Το ζήτημα επιλύθηκε το 2017, όταν το ανώτατο δικαστήριο της Αυστρίας έκρινε ότι η κυβέρνηση είχε το δικαίωμα να απαλλοτριώσει το κτίριο, αφού ο ιδιοκτήτης του αρνήθηκε να το πουλήσει.

Το κτίριο είχε ενοικιαστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας από το 1972 για να αποφευχθεί η κατάχρησή του και υπενοικιάστηκε σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Έμεινε άδειο μετά τη μετακόμιση ενός κέντρου φροντίδας ενηλίκων με αναπηρία το 2011.

Μια αναμνηστική πέτρα με την επιγραφή «για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ελευθερία. Ποτέ ξανά φασισμός. Εκατομμύρια νεκροί μας το θυμίζουν» πρόκειται να παραμείνει στη θέση του έξω από το σπίτι.

Η αυστριακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η μετακόμιση της αστυνομίας, ως θεματοφύλακα των ατομικών ελευθεριών, είναι η καλύτερη χρήση για το κτίριο.

Διαβάστε επίσης:

Ταϊλάνδη: 14χρονος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ – Τουλάχιστον 3 νεκροί και 3 τραυματίες – Συνελήφθη ο δράστης (photos/videos)

Banksy: Κινδυνεύει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του street artist

Νόμπελ Φυσικής 2023: Οι τρεις επιστήμονες που μοιράζονται το φετινό βραβείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42