search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 05:14
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δείτε LIVE τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

12.10.2023 13:13
gaza bombing

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την αποκλεισμένη Γάζα όπου συνεργείο των London Times μεταδίδει ζωντανά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Η Λωρίδα της Γάζας, ένας φτωχός θύλακας όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια κάτοικοι που από το 2006 υφίστανται χερσαίο, αεροπορικό και ναυτικό αποκλεισμό, βρίσκεται πλέον σε κατάσταση πολιορκίας, καθώς το Ισραήλ έχει σταματήσει την παροχή ύδατος, ηλεκτρικού και τροφίμων.

Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του θύλακα σταμάτησε να λειτουργεί χθες το απόγευμα, ελλείψει καυσίμων, και τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και έχουν ελλείψεις σε υλικά.

Ο Φαμπρίτσιο Καρμπόνι, ο περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΕΣ για την περιφέρεια της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής, ζήτησε από τα δύο στρατόπεδα «να μειώσουν τα δεινά των αμάχων» και κυρίως αυτών στη Λωρίδα της Γάζας.

«Χωρίς ηλεκτρικό, τα νοσοκομεία υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν σε νεκροτομεία», ανέφερε σε ανακοίνωση, λέγοντας πως φοβάται κυρίως για τα νεογέννητα στις θερμοκοιτίδες και για τους ασθενείς που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη ή σε αιμοκάρθαρση. “Κανένας γονέας δεν θέλει να είναι αναγκασμένος να δίνει βρόμικο νερό σε ένα παιδί που διψά”, σημείωσε.

Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Ίσραελ Κατς δήλωσε σήμερα πως η χώρα του δεν θα επιτρέψει να μπουν στη Γάζα προϊόντα πρώτης ανάγκης ούτε ανθρωπιστική βοήθεια όσο η Χαμάς δεν απελευθερώνει τους ανθρώπους που απήχθησαν το Σάββατο από το Ισραήλ.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα; Κανένας ηλεκτρικός διακόπτης δεν θα ανάψει, καμιά βρύση δεν θα τρέξει νερό και κανένα βυτιοφόρο με καύσιμα δεν θα εισέλθει όσο οι απαχθέντες Ισραηλινοί δεν θα έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του.

Εικόνα Αποκάλυψης

«Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια. Πλήξαμε μεγάλο αριθμό στόχων», δήλωσε σήμερα τα χαράματα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόρνικους.

Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, «λιγότερες ρουκέτες» εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ και «αυτό είναι πάντα καλό σημάδι», επισήμανε.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν δεκάδες πολυκατοικίες, εργοστάσια, τζαμιά και καταστήματα, σύμφωνα με τη Χαμάς. Γυναίκες, με τα παιδιά τους στα χέρια, περπατούσαν ανάμεσα στα συντρίμμια.

«Είναι σαν εικόνα Αποκάλυψης ή ενός σεισμού (…) (Οι Ισραηλινοί) ήρθαν για να καταστρέψουν, σαν οι άνθρωποι αυτοί να μην αξίζουν να ζουν. Σαν να μην είναι άνθρωποι», λέει ανάμεσα στα ερείπια ένας κάτοικος της συνοικίας Καράμα στη Γάζα, ο οποίος δεν θέλησε να πει το όνομά του.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερα ερωτήματα για την ισραηλινο-παλαιστινιακή κρίση

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Αραβικός Σύνδεσμός ζητά να σταματήσει η επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε τη Χαμάς όπως το ISIS», λέει ο Νετανιάχου – Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα με 2.300 νεκρούς (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16