search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:32
MENU CLOSE

Γαλλία: Με δακρυγόνα και ξύλο απωθεί η αστυνομία τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές – Βγήκαν στους δρόμους παρά την απαγόρευση

13.10.2023 00:37
parisi gaza 55- new

Δεν πτοήθηκαν οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στο Παρίσι και βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, παρά την απαγόρευση από τις γαλλικές αρχές.

Συγκεκριμένα, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει όλες τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έδωσε εντολή σήμερα για την απαγόρευση των «φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων επειδή είναι πιθανό αυτές να προκαλέσουν διατάραξη της δημόσιας τάξης», και προειδοποίησε με συλλήψεις.

Ο Νταρμανέν έστειλε αυτή την οδηγία σε νομάρχες, τονίζοντας ότι «διοργανωτές και ταραχοποιοί» τέτοιων διαδηλώσεων ενδέχεται να συλληφθούν.

Μακρόν: Έκκληση για ενότητα και αυτοσυγκράτηση

Στο σημερινό διάγγελμά του, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση για ενότητα και αυτοσυγκράτηση, προτρέποντας τους πολίτες να μη μεταφέρουν στη Γαλλία τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Ο πρόεδρος Μακρόν διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία εβραϊκών κέντρων, συμπεριλαμβανομένων συναγωγών και σχολείων.

Αναφερόμενος στην ανάφλεξη της βίας μετά την «τρομοκρατική επίθεση» της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, τόνισε πως αυτό που έγινε ήταν «σεισμός για το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή και όχι μόνο». «Όσοι συγχέουν το παλαιστινιακό ζήτημα και τη δικαιολόγηση της τρομοκρατίας διαπράττουν ένα ηθικό, πολιτικό και στρατηγικό σφάλμα», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε το Ισραήλ να δώσει «ισχυρή» αλλά «δίκαιη» απάντηση στη Χαμάς για την «τρομοκρατική επίθεση» του Σαββάτου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους.

«Η μόνη απάντηση στην τρομοκρατία», είπε ο Μακρόν και τόνισε «είναι πάντοτε μια ισχυρή και δίκαιη απάντηση». «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εξαλείφοντας τρομοκρατικές ομάδες -συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς- μέσω στοχευμένων ενεργειών, αλλά προστατεύοντας τον άμαχο πληθυσμό. Γιατί αυτό επιτάσσει η δημοκρατία».

Ενημέρωσε ότι 13 Γάλλοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, ενώ υποσχέθηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον επαναπατρισμό 17 Γάλλων, η τύχη των οποίων αγνοείται (σ.σ.: πιθανολογείται ότι ενδεχομένως να είναι μεταξύ των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας).

Αναφερόμενος στην επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε πως ο μόνος τρόπος είναι η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Υποβρύχιο Titan: Ανασύρθηκαν κι άλλα συντρίμμια – Αναφορές ότι συνέλεξαν ανθρώπινα λείψανα

Ξένος πράκτορας ο «φιλέλληνας» Μπομπ Μενέντεζ σύμφωνα με το κατηγορητήριο

Πυρά Τσελίκ σε ΗΠΑ: Γιατί στέλνουν αεροπλανοφόρα; Eπικίνδυνη προσέγγιση η στήριξη στο Ισραήλ λόγω θρησκείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:29