search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:41
MENU CLOSE

Υποβρύχιο Titan: Ανασύρθηκαν κι άλλα συντρίμμια – Αναφορές ότι συνέλεξαν ανθρώπινα λείψανα

12.10.2023 19:59
titan oceangate

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι περισυνέλλεξε «πρόσθετα πιθανά ανθρώπινα λείψανα» και αυτό που πιστεύεται ότι είναι τα τελευταία συντρίμμια από το υποβρύχιο Titan. Το υποβρύχιο καταστράφηκε από ενδόρρηξη τον Ιούνιο στο Βόρειο Ατλαντικό, ενώ βρισκόταν σε κατάβαση για να δει τα συντρίμμια του Τιτανικού, σκοτώνοντας και τους πέντε επιβαίνοντες.

Το Συμβούλιο Έρευνας Ναυτικών Υποθέσεων της ακτοφυλακής έχει αναλάβει την έρευνα για το τι προκάλεσε την κατάρρευση, με τη βοήθεια του Καναδά, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ακτοφυλακή δήλωσε την Τρίτη ότι το επόμενο βήμα της θα είναι η διεξαγωγή μιας κοινής συνεδρίασης εξέτασης των στοιχείων με τη συμμετοχή του NTSB και των διεθνών οργανισμών για την ανάλυση των συντριμμιών, και θα ακολουθήσει κάποια στιγμή μια δημόσια ακρόαση. Οι ερευνητές του MBI διεξάγουν συνεχή ανάλυση στοιχείων και συνεντεύξεις μαρτύρων, δήλωσε η Ακτοφυλακή.

Το χρονικό

Στις 18 Ιουνίου, το υποβρύχιο Titan, το οποίο ανήκε και διαχειριζόταν η OceanGate Expeditions, έχασε την επαφή με το Polar Prince, ένα καναδικό ερευνητικό σκάφος, περίπου μία ώρα και 45 λεπτά μετά την έναρξη του ταξιδιού του προς τα συντρίμμια του Τιτανικού.

Διαβάστε επίσης:

Ξένος πράκτορας ο «φιλέλληνας» Μπομπ Μενέντεζ σύμφωνα με το κατηγορητήριο

Πυρά Τσελικ σε ΗΠΑ: Γιατί στέλνουν αεροπλανοφόρα; Eπικίνδυνη προσέγγιση η στήριξη στο Ισραήλ λόγω θρησκείας

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα την αποκλεισμένη Γάζα – «Θα δώσουμε αιώνιο χτύπημα στους εχθρούς μας, θα τους κομματιάσουμε» λέει ο αρχηγός του IDF

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:35