search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:14
MENU CLOSE

Πούτιν: «Η Γάζα όπως ο ναζιστικός αποκλεισμός του Λένινγκραντ» – Υπαινιγμοί ότι τα όπλα προς Ουκρανία καταλήγουν στη Χαμάς

13.10.2023 17:37
vladimir putin

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνέκρινε την Παρασκευή την «απαράδεκτη» ισραηλινή πολιορκία της Γάζας ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς, με τον ναζιστικό αποκλεισμό του Λένινγκραντ.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί. Δεν υποστηρίζουν όλοι τους τη Χαμάς», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιστάν, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Μάλιστα, άφησε υπαινιγμούς ότι τα όπλα που δίνονται στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία μπορεί να καταλήγουν στη Χαμάς, μέσω μαύρης αγοράς.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι «αμφιβάλλει ότι η Ουκρανία παραδίδει όπλα στη Χαμάς», αλλά πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία πηγαίνουν στη μαύρη αγορά». 

«Το Ισραήλ δέχτηκε βάναυση επίθεση, αλλά μια διευθέτηση θα είναι δυνατή μόνο μέσω της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» σημείωσε ο Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών).

«Στόχος των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι η εφαρμογή της φόρμουλας των δύο κρατών των Ηνωμένων Εθνών, η οποία συνεπάγεται τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που θα συνυπάρχει σε ειρήνη και ασφάλεια με το Ισραήλ, το οποίο, φυσικά, όπως εμείς έχει δει, έχει δεχτεί επίθεση άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας. Φυσικά, έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Έχει το δικαίωμα να εξασφαλίσει την ειρηνική ύπαρξή του», είπε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας να εργαστούμε για την επίλυση αυτού του ζητήματος με ειρηνικά μέσα».

«Όπως το βλέπω εγώ, σε μια κατάσταση όπως αυτή και σε αυτό το συγκεκριμένο μέρος, απλώς δεν υπάρχει εναλλακτική (από δύο ανεξάρτητα κράτη)», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζεται η σφαγή στη Γάζα, κορυφώνεται η αγωνία για τους αμάχους – Έκρηξη στον φράχτη με το Λίβανο, συναγερμός για ρουκέτες 

Παγκόσμια ημέρα τζιχάντ κήρυξε η Χαμάς – Μαχαίρωσαν Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ποιο είναι το σχέδιο για την Γάζα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:14