search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:31
MENU CLOSE

Επίθεση με μαχαίρι σε ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο – Ερευνώνται τα κίνητρα

13.10.2023 11:49
Beijing_embassy

Διπλωμάτης της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο νοσηλεύεται μετά από επίθεση με μαχαίρι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, την ώρα που η Χαμάς έχει κηρύξει τη σημερινή μέρα σε «Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ».

Η κατάσταση του διπλωμάτη είναι σταθερή. Το κίνητρο της επίθεσης, που δεν σημειώθηκε στην πρεσβεία, διερευνάται, αναφέρει το υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ.

«Ιερός Πόλεμος»

Παράλληλα, τα ισραηλινά ΜΜΕ αφήνουν αιχμές περί σύνδεσης του περιστατικού με την έκρυθμη κατάσταση στη Γάζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει δώσει εντολή στους ισραηλινούς εντός και εκτός χώρας να είναι σε επιφυλακή, λαμβάνοντας υπόψιν τις χθεσινές ανακοινώσεις της Χαμάς περί «Παγκόσμιας Ημέρας Τζιχάντ».

Οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις που θα διεξαχθούν σε διάφορες χώρες μπορεί να καταλήξουν σε βίαια επεισόδια με Ισραηλινούς και εβραίους στο στόχαστρο, ανέφερε η προειδοποίηση.

Σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο των ΜΜΕ για τη Μέση Ανατολή (Middle East Media Research Institute – MEMRI), η σχετική ανακοίνωση της Χαμάς ανέφερε: 

«Δηλώνουμε ότι η αυριανή ημέρα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, θα είναι ημέρα γενικής κινητοποίησης στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο αλλά και των ελεύθερων ανθρώπων ανά τον πλανήτη. Είναι μια ημέρα συσπείρωσης, υποστήριξης, αλληλεγγύης και ενεργού συμμετοχής. Είναι μία ημέρα αποκάλυψης των εγκλημάτων της κατοχής, απομόνωσης και αποτροπής όλων των επιθετικών μεθόδων της. Είναι μια ημέρα για να δείξουμε την αγάπη μας για την Παλαιστίνη, την Ιερουσαλήμ και το τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ.

«Είναι ημέρα θυσίας, ηρωισμού και αφοσίωσης και για να κερδίσεις την τιμή της υπεράσπισης της πρώτης Qibla (σημαίνει πυξίδα στα αραβικά) των Μουσουλμάνων, του τρίτου ιερότερου τζαμιού… Καλούμε τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να κινητοποιηθούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και να υποστηρίξουν τη δίκαιη υπόθεση και τα νόμιμα δικαιώματά τους για ελευθερία, ανεξαρτησία, και αυτοδιάθεση» ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Χαμάς κάλεσε επίσης, τους Παλαιστινίους της Δυτικής Όχθης να ξεσηκωθούν ενάντια στους Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ κάλεσε τους Άραβες πολίτες του Ισραήλ να εξεγερθούν ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

Ισραήλ: Βαθειά απογοήτευση για την Κίνα

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κινέζο απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε “βαθειά απογοήτευση” επειδή η Κίνα δεν καταδίκασε την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κινέζο απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή.

«Το Ισραήλ εξέφρασε τη βαθειά απογοήτευσή του για τις κινεζικές ανακοινώσεις και δηλώσεις για τα πρόσφατα γεγονότα στον (ισραηλινό) νότο, στις οποίες δεν υπήρχε σαφής και απερίφραστη καταδίκη της τρομερής σφαγής που διαπράχθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς κατά αθώων πολιτών και της απαγωγής δεκάδων από αυτούς στην Γάζα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Ισραηλινό «τελεσίγραφο» στους αμάχους για εκκένωση – «Σκοτώσατε ομήρους με τους βομβαρδισμούς», απαντά η Χαμάς (videos)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Live καβγάς ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και παρουσιαστή – «Τι γίνεται με τα μωρά σε θερμοκοιτίδες στη Γάζα» (video)

Human Rights Watch: Το Ισραήλ χρησιμοποίησε οβίδες λευκού φωσφόρου στη Λωρίδα της Γάζας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:29