search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 09:19
MENU CLOSE

Λονδίνο: Διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων υπέρ της Παλαιστίνης – έκλεισε ο σταθμός King’s Cross (Video)

21.10.2023 20:02
PALESTINE

Με πλακάτ που έγραφαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη» και ειρηνικά, ένας τεράστιο πλήθος διαδήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο του Λονδίνου, κλείνοντας τον σταθμό King’s Cross.

Κάποιοι διαδηλωτές άνοιξαν μια γιγάντια παλαιστινιακή σημαία και άφησαν πράσινες φωτοβολίδες καπνού. Κεντρικό αίτημα της διαμαρτυρίας ήταν να σταματήσουν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, που ξεκίνησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το Reuters μετέδωσε την είδηση εκτενώς και φιλοξένησε δήλωση μίας διαδηλώτριας, που θέλησε να μιλήσει ανώνυμα είπε ότι «εύχομαι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα για τους Παλαιστίνιους που έχουν σπίτι και οικογένεια στη Γάζα. Διαμαρτυρόμαστε, είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τη στιγμή».

Η διαμαρτυρία εξελίχθηκε ειρηνικά με την μητροπολιτική αστυνομία να σημειώνει ότι έχει δει μια τεράστια αύξηση στα αντισημιτικά και ισλαμοφοβικά εγκλήματα μίσους από τις αρχές Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Νεκρός διοικητής της Χαμάς, μεταδίδει το Al Jazeera

Ισραήλ: «Συζήτηση για τους ομήρους μόνο αν σταματήσουν οι επιθέσεις στη Γάζα» λέει η Χαμάς – Τι απαντά ο Ισραηλινός στρατός

Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι – Ερντογάν για Μεσανατολικό και Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 09:17