search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:47
MENU CLOSE

Δια χειρός Αλέξη Τσίπρα ή τρεις διαγραφές κι ένα υστερόγραφο!

25.10.2023 12:25
eponymos-xenofon

Στου ΣΥΡΙΖΑ μέσα την υπόγα

μες σε καπνούς και σε …τρολιές

κάποια παράκεντρα λαμόγια

του Τσίπρα παίρναν εντολές

«Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό για να μας αποδομήσουν».

«Πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα».

«Επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες, ήταν υπεύθυνοι για 50 λογαριασμούς των social media του προέδρου».

Πάνος Σκουρλέτης

Διαγραφή νούμερο Ένα

Θα επιστήσουμε την προσοχή του κυρίου Σκουρλέτη στο ότι στην] Αριστερά έχουν, όπως φαίνεται, ένα χρόνιο ζήτημα μνήμης ή μάλλον έχουν επιλεκτική μνήμη. Αυτό το διαπιστώσαμε αμέσως μετά την διακυβέρνησή τους. Για παράδειγμα πριν τις εκλογές καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ. Μετά το ξέχασαν. Πριν τις εκλογές κατηγορούσαν τους «μνημονιακούς» ότι ξεπουλούν την Ελλάδα. Μετά τις εκλογές υποθήκευσαν για 100 χρόνια -οι αθεόφοβοι!- την δημόσια περιουσία…

Έκαναν δημοψήφισμα να βγούμε από την Ευρώπη, το κέρδισαν και την επομένη, πριν αλέκτωρ λαλήσει, ξέχασαν το αποτέλεσμα βάζοντας μάλιστα τα πληρωμένα τρολ (επώνυμων που αρθρογραφούν σε εφημερίδες, υπεύθυνοι για 50 λογαριασμούς των social media του προέδρου) να καθυβρίζουν τους Μενουμευρωπαίους. Σταματώ, καθώς η απαρίθμηση των συνειδητών εγκλημάτων τους δεν χωράει ούτε στην Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια.

Δεν υπήρξε αθλιότητα που δεν διαπράξαν. Και τώρα έχουν το ηθικό αριστερό κουράγιο να ισχυρίζονται ότι ο παγκόσμιος ηγέτης Αλέξης Τσίπρας διατηρούσε παράκεντρα που εκτελούσαν συμβόλαια δολοφονίας χαρακτήρων; Είναι πράγματι αξιοθαύμαστος, ο κύριος Σκουρλέτης. Υποθέτω ότι πρόσφατα το ανακάλυψε – καθώς βασίζομαι στην αξιοπιστία του. Ερωτώ όμως, μια και η αυθεντική Αριστερά θέλει όλα να έρχονται στο φως (Σήμερα το φως κέρδισε!), γιατί δεν τους κατονομάζει. Αυτό δεν είναι το χρέος του; Αυτό δεν θα ζητούσε να κάνει ένας πολιτικός του αντίπαλος σε αντίστοιχη περίπτωση; Ή δεν θα το ρωτούσε γιατί είναι …διακριτικός;

Διαγραφή νούμερο Δύο

«Το σχέδιο που εκτυλίσσεται εκ μέρους του  Κασσελάκη  είναι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι κόμμα της Αριστεράς, θα αφήσει ένα πολιτικό κενό, θα σπρώξει ψηφοφόρους προς το ΚΚΕ»  «με επικεφαλής τον Τσίπρα κέρδισε ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

«Το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από βασικούς συνεργάτες του και οικονομικούς παράγοντες -και δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι τον έφεραν εδώ, δεν ξέρω αν ο Τσίπρας το γνώριζε αλλά το ανέχτηκε στην πορεία.

Βλέπετε και συνεργάτες βασικούς (σ.σ. του κ. Κασσελάκη) που έχουν οικονομική σχέση με μεγαλοπαράγοντες στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει πει ότι έχει κάνει καριέρα στις ΗΠΑ με τη βοήθεια εφοπλιστών».

Νίκος Φίλης

Γίνεται μαύρος χαμός γιατί ο Κασσελάκης ξέχασε τι έγραφε πριν δέκα χρόνια. Δεν βαριέσαι, ο άνθρωπος είχε ένα σωρό σκοτούρες: να αποφασίσει τι θα κάνει στην ζωή του, να σορτάρει υπέρ ή κατά της πτώχευσης της Ελλάδας, να επουλώσει το ψυχολογικό τραύμα που τον οδήγησε η περιπέτεια του πατέρα του με την ελληνική δικαιοσύνη, να γίνει εφοπλιστής, να ξεγίνει από εφοπλιστής, να στήσει τη ζωή του με τον Τάιλερ… Είχε γεμάτο πρόγραμμα.

Ο Νίκος Φίλης από την άλλη ολημερίς κι ολονυχτίς -κι ολοζωής- στο κόμμα βρισκόταν. Επί των επάλξεων! Δεν αναρωτήθηκε τι συμφωνία έγινε με τον Καμμένο, πώς πρόεκυψε ως λύση; Δεν πέρασε, βρε αδελφέ, από το μυαλό του η σκέψη; Τότε δεν υπήρχαν ολιγάρχες ή εφοπλιστές στην Ελλάδα; Τότε που η Αριστερά ήταν στα ντουζένια της, αυθεντική, με ηθικό πλεονέκτημα, πάνω στη φόρα της, δεν κατάλαβαν οι φρουροί της Επανάστασης ότι ο Καμμένος ήταν ακροδεξιός, ψεκασμένος, αναξιόπιστος, επικίνδυνος καιροσκόπος; Αυτά για τον Καμμένο τα έλεγαν αυτοί, όχι εγώ.

Όταν τον πρότειναν την πρώτη συγκυβέρνηση, πες πως, μέσα στην χαρά του, το ξέχασε. Στην επομένη, όμως, με τις αγκαλιές του Τσίπρα μπροστά στους εκστασιασμένους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το πήρε χαμπάρι; Ούτε όταν ο Καμμένος έλεγε «στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα!» και τον χειροκροτούσε χαμογελώντας με το χιούμορ τού …μετριοπαθούς κεντρώου συγκυβερνήτη -κατά τον θεωρητικό Ξυδάκη-; Ούτε θυμάται ότι στην κόντρα του με τον Αρχιεπίσκοπο, ο Καμμένος δήλωνε πως αν επιθυμούσε ο σεβασμιότατος να ρίξει την κυβέρνηση, θα το έπραττε; Ούτε όταν ο ίδιος εκπαραθυρώθηκε από το Παιδείας, μένοντας σε αφωνία; Δεν θυμάται τίποτα; Τον Υπουργό Εργασίας, Παύλο Χαϊκάλη, τον υβριστή Πολάκη, τους έχει ακουστά; Δεν υπήρξε γελοιότητα που να μην διαπράχτηκε. Ο Κασσελάκης τον πείραξε και του έθιξε την αριστερή αξιοπρέπεια; Ας κάνει μιαν άσκηση μνήμης. Θα τον ωφελήσει.

Διαγραφή νούμερο Τρία

«Η διαγραφή μου δεν είναι δεδομένη, θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας»

Δημήτρης Βίτσας

Εντάξει, είπαμε, αλλά εκκλησιές δεν κλέβουμε.

Κι ένα ΥΓ

«Η κανονικότητα στην πραγματικότητα ποτέ δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά». Έφη, συμφωνούμε. Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι παρά μόνο ένα πολιτισμικό πρόταγμα για την πολιτική της ελευθερίας της σκέψης:

«Αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν, αφήστε τα διάφορα ιδεολογικά ρεύματα ν’ αντιμάχονται!»

Του Κουό Μο-Γιο

Διαβάστε επίσης:

«Ζήτημα Παιδείας»

Πότε παραγράφονται οι πολιτικές απόψεις;

Άλλος σκοτώνει άλλος πληρώνει…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:45