search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:38
MENU CLOSE

Πάνος Ρήγας: Στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κανονικό σαμποτάζ – Λάσπη στον ανεμιστήρα οι καταγγελίες Σκουρλέτη (video)

25.10.2023 10:15
panosrigas

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο OPEN ο Πάνος Ρήγας ρίχνοντας τα «βέλη» του στους διαφωνούντες, απευθύνοντας ωστόσο παράλληλα έκκληση για νηφαλιότητα.

Σε σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη ότι στην καρέκλα που καθόταν, βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο Στέλιος Κούλογλου και λίγες ώρες μετά, ο Νίκος Φίλης ο Πάνος Ρήγας απάντησε με «καρφί».

«Αν υπονοείτε ότι κι εγώ θα φύγω… Εγώ θα φύγω, αν ποτέ φύγω και αν ποτέ διαφωνήσω, ησύχως και αθορύβως, γιατί έτσι είναι η ηθική στον χώρο και το δικό μου αξιακό».

«Η διαφωνία είναι θεμιτή. Όταν περνάει τα εσκαμμένα, έχουμε πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει τα εσκαμμένα», είπε σχολιάζοντας τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν συνάδει με το αξιακό» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Τζουμάκα, αναρωτήθηκε γιατί αν πιστεύεις αυτά τα πράγματα, γιατί παραμένεις ενώ ερωτηθείς για τον Νίκο Φίλη και γενικότερα για τους διαφωνούντες είπε: «Όταν λένε αυτά τα πράγματα που δεν πατάνε πουθενά, και δεν υπάρχει τεκμηρίωση και επιχειρήματα… Αν έγω διαφωνούσα θα έφευγα. Οι σύντροφοί μου που διαφωνούν θα έπρεπε να έχουν μέτωπο απέναντι στη ΝΔ…»

«Σαμποτάζ κανονικό»

«Εγώ επιμένω και λέω ότι από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Ούτε έχει την πρώτη ευθύνη ο Πρόεδρος, ούτε για τα προηγούμενα, ούτε για το τι επιλογές γίνανε στις αυτοδιοικητικές, γιατί δεν ήταν πρόεδρος. Είναι πρόεδρος 20 μέρες, δεν θα του φορτώσουμε και το προπατορικό αμάρτημα τώρα….» σχολίασε στη συνέχεια.

«Εδώ γίνεται και το λέω ευθέως σαμποτάζ κανονικό. Αν ήθελες να επιχειρηματολογήσεις απέναντι στη ΝΔ, αυτό θα έπρεπε να κάνεις. Κι αν είχες δύο σημεία θα έπρεπε να τα συζητήσουμε να τα λύσουμε. Κι αν υπερβάλλουσα πολύ η διαφωνία, τότε βλέπουμε τι κάνουμε. Τώρα αντί το μέτωπο να είναι στη ΝΔ, όλη τη μέρα σε όλα τα κανάλια γίνεται αυτή η συζήτηση (σ.σ για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ).

Και πρόσθεσε:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν σαμποτάζ, όχι στον Πρόεδρο. Δεν ξέρω ποιος είναι ο σκοπός τους, αυτό είναι δικό τους θέμα. Αυτό που κάνουν είναι σαμποτάζ. Φανταστείτε να γινόταν ανάποδα από κάποιους άλλους. Δεν είναι αυτή μια συλλογική λειτουργία αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν ισχύουν αυτά που είπε ο Δημήτρης Βίτσας (για νέο κόμμα) τότε αυτός είναι ο στόχος τους» πρόσθεσε.

«Αν αυτός είναι ο στόχος τους, τότε καλά λέω ότι είναι σαμποτάζ. Δεν έχεις μέτωπο με τον Μητσοτάκη, αυτό που σε νοιάζει είναι πώς θα υποτιμήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Για τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, είπε ότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί των εσωκομματικών εκλογών, προσθέτοντας ότι «πληρώσαμε τη fast track διαδικασία».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί υπόγειου μηχανισμού, ο Πάνος Ρήγας σχολίασε «όποιος έχει αποδείξεις ότι ισχύουν αυτά, να το πει. Αν πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα, δεν γίνεται έτσι… Εγώ θεωρώ ότι είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, αν υπάρχουν αποδείξεις να το πουν…».

«Αυτό που ζητάω από όλους είναι να υπάρχει νηφαλιότητα, να υπάρχει σύνεση και να έχουμε το μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Άρα, εκεί θα κριθούν όλοι» δήλωσε στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βίτσας επιμένει για νέο κόμμα – «Προσωπική μου γνώμη, έχω πρόταση για τον αρχηγό του νέου φορέα»

Τάκης Κατσαρός: Μόνη λύση να παραιτηθεί ο Κασσελάκης – Μεγάλες οι ευθύνες Τσίπρα (video)

Κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ αναμένει, δεν σχολιάζει, αλλά… δεν χάνει και ευκαιρίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:31