search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:36
MENU CLOSE

Πυρετώδεις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζoυν οι ομάδες Αχτσιόγλου και Παππά, αγωνία για τα γκάλοπ

25.10.2023 15:14
syriza new

Με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο για τον αντίκτυπο που έχει στην κοινή γνώμη η σκληρή σύγκρουση στο εσωτερικό του κόμματος, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να υπερβεί την τεράστια κρίση με «εξωστρεφείς» πρωτοβουλίες και ενώ αύριο επιστρέφει ο Στέφανος Κασσελάκης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στο συνέδριο του Economist, σε μία ομιλία που αναμένεται με ενδιαφέρον και εντός του κόμματος, ενώ θα συγκαλέσει το Εκτελεστικό Γραφείο, στο οποίο μετέχει μεταξύ άλλων και η Έφη Αχτσιόγλου.

Η στάση που θα τηρήσει η πρώην υπουργός και διεκδικήτρια της αρχηγίας τον Σεπτέμβριο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα φανεί η νέα ισορροπία μεταξύ της τάσης αυτής και του κ. Κασσελάκη.  

Σε κοινή δήλωσή της με τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, η κυρία Αχτσιόγλου ζήτησε την άμεση σύγκλιση των συλλογικών οργάνων και την επίσπευση του συνεδρίου, για να αντιμετωπιστεί η «εικόνα διάλυσης» του κόμματος.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης η εσωκομματική τάση που στήριξε την κυρία Αχτσιόγλου πραγματοποιεί πανελλαδική διαδικτυακή διάσκεψη για να καθορίσει τη στάση της.

Ανάλογη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσει αργά το απόγευμα και το στρατόπεδο του Νίκου Παππά.

Στο μεταξύ από σήμερα η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά τις διαδικασίες που προβλέπονται, μετά την παραπομπή για διαγραφή των Στέφανου Τζουμάκα, Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Φίλη, που αποφάσισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η προσοχή της Κουμουνδούρου πάντως είναι στο πώς εκλαμβάνει όλα αυτά η εκλογική βάση του κόμματος. Κι αυτό διότι διενεργούνται τα πρώτα γκάλοπ μετά η μετωπική σύγκρουση που εξελίσσεται, τις επιθέσεις της Ομπρέλας, τις πρωτοβουλίες του κ. Κασσελάκη για τις διαγραφές, αλλά και τις κινήσεις των διαφωνούντων για την ίδρυση νέου κόμματος.

Από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύεται δε ότι δεν υπάρχει κανένας εμφύλιος και πως η προσοχή του κόμματος είναι στραμμένη στην αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Κουμουνδούρου: «Κανένας εμφύλιος δεν υπάρχει, μόνο δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος»

Δύο χρόνια χωρίς τη Φώφη Γεννηματά – Η ανάρτηση Ανδρουλάκη

Πολάκης για άρση ασυλίας του: Δεν θα κάτσω φρόνιμος πάρα την προσπάθεια σπίλωσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:36