search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:07
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν βλέπει εμφύλιο η Κουμουνδούρου, αλλά στελέχη που έχουν δρομολογήσει νέο κόμμα, με νέο καταστατικό και αρχηγό

25.10.2023 14:42
SIRIZA PIGES

«Δεν υπάρχει εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα είναι ενωμένο, υπάρχουν μεμονωμένα στελέχη που κινούνται αντικαταστατικά και έχουν ήδη θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ», είναι το μήνυμα που στέλνουν πηγές της Κουμουνδούρου. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να απομονώσουν τους υπό διαγραφή Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη που συνεχίζουν τις σκληρές δηλώσεις στο πλαίσιο της παρουσίας τους στα ΜΜΕ.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει εμφύλιος διότι απαιτεί δύο αντιμαχόμενα μέρη. Εν προκειμένω όμως, «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους  και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς».

Αναλυτικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στην άτυπη ενημέρωσή τους αναφέρουν:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δίνει τη μάχη ενάντια στην δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης.

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ενωμένο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει με όλες του τις δυνάμεις  τον αγώνα, με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του, τους προοδευτικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν το τέλος της αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη. Που επιδιώκουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή!

Αυτή είναι η μοναδική και κύρια μάχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικάέχουν  θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

Ο “εμφύλιος πόλεμος” έχει δύο αντιμαχόμενα μέρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει “εμφύλιος”. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους  και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς.

Είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Σε αυτό το παιχνίδι είμαστε όλοι και όλες απέναντί τους. Κανείς δεν πρόκειται να ανακόψει την  προσπάθεια για την τελική νίκη».

Διαβάστε επίσης:

Δύο χρόνια χωρίς τη Φώφη Γεννηματά – Η ανάρτηση Ανδρουλάκη

Πολάκης για άρση ασυλίας του: Δεν θα κάτσω φρόνιμος πάρα την προσπάθεια σπίλωσης

Νικήτας Κακλαμάνης: «Για να έχει κάποιος στη ΝΔ τύχη,  πρέπει το βιογραφικό του να γράφει ότι έχει θητεύσει στο ΠΑΣΟΚ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:03