search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:19
MENU CLOSE

Γάζα: Η κόλαση σε νούμερα – Κάθε ώρα πέφτουν 40 βόμβες και σκοτώνονται 6 παιδιά – Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Al Jazeera 

02.11.2023 06:08
gaza nekroi 987- new

Ο Μαχμούντ ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, όπως ο πατέρας του. Από τη μέρα που ξέσπασε ο πόλεμος ο 16χρονος Μαχμούντ ανέβαζε ιστορίες από την πατρίδα του και μαζί με την αδελφή του Χουλούντ, κατέγραφαν σε βίντεο τα γεγονότα για να μαθαίνει ο υπόλοιπος κόσμος τι συμβαίνει στην Λωρίδα της Γάζας.

«Στην Γάζα δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος… είναι ο πιο σκληρός και βίαιος πόλεμος που έχουμε βιώσει στην Γάζα. Βοηθήστε μας να μείνουμε ζωντανοί», ήταν το μήνυμα που έστελναν τα δύο αδέλφια στον κόσμο.

Τη νύχτα της 25ης Οκτωβρίου ο Μαχμούντ σκοτώθηκε, μαζί με την μητέρα του, τον επτάχρονο αδελφό του Σαμ, τον ανιψιό του Άνταμ, που ήταν 1,5 χρόνου και άλλους 21 ανθρώπους, από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στον καταυλισμό Νουσεϊράτ, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά του μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της λωρίδας και να καταφύγουν προς το νότο.

Όπως σημειώνει το Al Jazeera, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Γνωρίστε τα ονόματά τους- οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις στην Γάζα», ο Μαχμούντ εκείνη τη μέρα ήταν ένας από τους 370 Παλαιστίνιους που σκοτώνονται κάθε μέρα στην Λωρίδα της Γάζας. Από τις 7 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου είχαν σκοτωθεί 7.028 Παλαιστίνιοι, από τους οποίους 2.913 παιδιά.

Στις 26 Οκτωβρίου οι παλαιστινιακές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα αναλυτική έκθεση με τα ονόματα, τις ηλικίες, το φύλο των νεκρών, τον αριθμό της ταυτότητάς τους.

«Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι πίσω από κάθε αριθμό υπάρχει η ιστορία ενός ανθρώπους που το όνομά του και η ταυτότητά του είναι γνωστά», ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές.

Από κείνη τη μέρα μέχρι σήμερα ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί και πλησιάζει τους 9.000. Χιλιάδες άλλοι είναι αγνοούμενοι, θαμμένοι κάτω από τα ερείπια που αφήνουν πίσω τους οι ανηλεείς βομβαρδισμοί των Ισραηλινών.

Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται αξιόπιστα από τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνείς οργανισμούς μεταξύ των οποίων ο ΟΗΕ και ειδησεογραφικά δίκτυα.

Κάθε ώρα που περνά, στην Γάζα

-σκοτώνονται 15 άνθρωποι- οι έξι είναι παιδιά

-τραυματίζονται 35 άνθρωποι

-ο ισραηλινός στρατός ρίχνει 42 βόμβες (τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε ο στρατός τις πρώτες έξι μέρες του πολέμου- έκτοτε οι βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί)

-καταστρέφονται 12 κτήρια

Και παρά τη διεθνή κατακραυγή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δηλώνει ότι «τώρα δεν είναι ώρα για εκεχειρία, αλλά για πόλεμο», ενώ η αμερικανική κυβέρνηση, πιστεύει ότι μία εκεχειρία θα βοηθούσε την Χαμάς να επανεξοπλιστεί και να αναδιοργανωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Μπλίνκεν: Στην Άγκυρα, σε επιχείρηση κατευνασμού του Ερντογάν, μετά την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή

Ο «κατακλυσμός» είναι μόνο η αρχή, προειδοποιεί η Χαμάς, «είμαστε τα θύματα της κατοχής» – Νέο βίντεο του IDF από ανάκριση φερόμενου μέλους της

«Ο Χίτλερ είναι σχολιαρόπαιδο μπροστά στον Νετανιάχου» έγραψε Γάλλος Ολυμπιονίκης δρομέας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:17