ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 03:15
MENU CLOSE

Κρεμώδης σούπα ψητής κολοκύθας, με φέτα και βασιλικό

15.11.2023 06:12

Μια πολύ εύκολη συνταγή για κολοκυθόσουπα, κρεμώδης και ελαφριά και μια εξαιρετική επιλογή για να εισάγετε πιο πολλά λαχανικά στο εβδομαδιαίο μενού σας και να πείσετε και τα παιδιά σας να δοκιμάσουν.

Υλικά για τη Συνταγή

1 ½ κιλό κολοκύθα

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι νερό (περίπου 200 ml)

1 μέτριο πράσο

1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

Λίγο τζίντζερ φρέσκο (προαιρετικά)

80 ml ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού για διακόσμηση

100 γραμμάρια τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους

50 γραμμάρια σπόρους κολοκύθας καβουρδισμένους

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις. Όσο ζεσταίνεται ο φούρνος, πλύντε την κολοκύθα και κόψτε την κατά μήκος στα δύο. Αφαιρέστε προσεκτικά τους σπόρους με ένα κουτάλι ή ένα σκουπ. Τέλος τεμαχίστε την κολοκύθα σε φέτες δύο εκατοστών περίπου.

2. Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα ταψί, λαδώστε τις με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τις. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα κομμάτια για 30 λεπτά.

3 .Στο μεταξύ πλύντε και κόψτε το πράσο σε λωρίδες ζουλιέν. Επίσης ψιλοκόψτε το σκόρδο και τρίψτε λίγο φρέσκο τζίντζερ, αν επιθυμείτε.

4. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε τα παραπάνω λαχανικά του βήματος 3 σε μέτρια φωτιά, για λίγα λεπτά.

5 .Βγάλτε την κολοκύθα από τον φούρνο, ξεφλουδίστε την προσέχοντας να μην καείτε και προσθέστε την στα σοταρισμένα λαχανικά μαζί με ένα φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε μια πινελιά μοσχοκάρυδο και λίγο τζίντζερ σκόνη (αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει φρέσκο) και αφήστε το μίγμα να μαγειρευτεί για περίπου δέκα λεπτά.

6. Όταν είναι έτοιμο, πολτοποιήστε το μίγμα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει η σούπα την επιθυμητή κρεμώδη υφή, δοκιμάστε τη γεύση και ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι, αν χρειάζεται. Σερβίρετε τη σούπα σε ένα μπολ ή ένα βαθύ πιάτο με λίγα κομμάτια φέτας, μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και λίγους κολοκυθόσπορους που θα δώσουν μια τραγανή πινελιά.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικοί «νεωκόροι» (sacristains), τα στριφτά σφολιατίνια των Παριζιάνικων αρτοποιείων

Φακές σούπα με μοναστηριακές χυλοπίτες (νηστίσιμες)

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο, ζουμερές και τρυφερές, με πλούσια σάλτσα κρασιού και τα μυστικά για να πετύχουν

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 03:10
Exit mobile version