search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 21:56
MENU CLOSE

Σάντουιτς με ψητά λαχανικά και πρόχειρη πάστα ελιάς

24.05.2024 06:18
syntagi24524

Ένα υγιεινό σάντουιτς που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα με ζυμωτό ψωμί σικάλεως και γέμιση από ψητά λαχανικά σχάρας και πάστα ελιάς.

Είναι ευέλικτο, καθώς μπορείτε να προσαρμόσετε τη γέμιση με τα υλικά που προτιμάτε, να το εμπλουτίσετε με φύλλα μαρουλιού ή ρόκας, κομμάτια φέτας, χαλουμιού ή ανθότυρου και να το συνοδέψετε με σπιτικά τσιπς πατάτας στο airfryer. 

Υλικά για τη Συνταγή

8 φέτες ψωμιού σικάλεως ή ολικής αλέσεως (ζυμωτού, κατά προτίμηση)

1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες κατά μήκος

1 κολοκύθι, κομμένο κατά μήκος σε φέτες

2 ντομάτες σφικτές, κομμένες σε φέτες

Μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Ελαιόλαδο

Για την πάστα ελιάς

1 σκελίδα σκόρδο

Περίπου 20 πράσινες ή μαύρες ελιές Καλαμών, εκπυρηνωμένες

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε μια πρόχειρη και εύκολη πάστα ελιάς, πολτοποιώντας τις ελιές μαζί με τη σκελίδα σκόρδου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πάστα του εμπορίου ή αυτή την συνταγή για πιο πλούσια σπιτική πάστα ελιάς από μαύρες ελιές Καλαμών.

2. Κόψτε κατά μήκος τα λαχανικά, δηλαδή τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τις ντομάτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαντολίνο για να επιτύχετε να είναι ίδιο πάχος όλα τα λαχανικά, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

3. Αλείψτε τις φέτες της μελιτζάνας και του κολοκυθιού με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις σε ζεστό σχαροτήγανο ή σε σχάρα. Αλατοπιπερώστε τις και κρατήστε τις στην άκρη. Βάλτε για λίγα λεπτά και τις φέτες ντομάτας στο σχαροτήγανο, ίσα που να σημαδευτούν, προσέχοντας να μην το παρακάνετε γιατί θα μαλακώσουν. Φρυγανίστε αμέσως μετά και τις φέτες του ψωμιού, εκμεταλλευόμενοι τους χυμούς που απελευθερώνει η ντομάτα για να δώσετε έξτρα γεύση.

4. Αλείψτε όλες τις φέτες ψωμιού με μια λεπτή στρώση πάστα ελιάς.

5. Στήστε τα σάντουιτς βάζοντας σε μια φέτα ψωμιού φέτες μελιτζάνας, φύλλα βασιλικού, φέτες κολοκυθιού, φέτες ντομάτας και πάλι ψωμί. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά φρέσκα φύλλα σπανακιού, ρόκας ή μαρουλιού για μια επιπλέον νότα φρεσκάδας.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένια πολωνική καρπάτκα (εκλέρ ταψιού)

Υγιεινή κοτοσαλάτα waldorf, με σως γιαουρτιού

Maritozzi, τα διάσημα ιταλικά μπριοσάκια, σύμβολο δέσμευσης της ρωμαϊκής αγάπης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 21:55