search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:58
MENU CLOSE

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εκπαιδευμένοι σκύλοι εντόπισαν ανθρώπινα μέλη 9 μήνες μετά

19.11.2023 11:23
tebi_dystyxima

Ανθρώπινα μέλη σε σημεία εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η αρμόδια επιτροπή εντόπισε η ιδιωτική εταιρεία στα συντρίμμια των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας που διενεργεί τις έρευνες και το «μαύρο κουτί» του τρένου βρέθηκε από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της εταιρείας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι!”, η Αγγελική Διακομανώλη ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχουν εντοπιστεί και ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ. Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες, οι οποίοι είναι σε ένα τρένο που κινείται στα λογικά πλαίσια, χωρίς να συγκρουστεί. Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορεί να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν. Οπότε, το να έχουμε ένα βαγόνι με 100 θέσεις και να συγκρούεται, προφανώς θα πρέπει να ψάξεις όλο το βαγόνι. Δεν μπορείς να πας σε συγκεκριμένα σημεία και να πεις “εδώ καθόντουσαν, εκεί δεν καθόντουσαν”… Τα μέλη υποθέτουμε ότι είναι από αρκετούς επιβάτες».

»Είναι τόση η παραμόρφωση των υπολειμμάτων και τόση η φθορά, που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει», επισήμανε αναφερόμενη και στην αλλοίωση των στοιχείων λόγω του χρόνου που έχει περάσει. 

Για το πώς βρέθηκε το «μαύρο κουτί», η κ. Διακομανώλη είπε: «Ύστερα από υπόδειξη του πραγματογνώμονα, δόθηκε η ένδειξη κατ’ αρχάς από τον σκύλο μας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει βιολογικό υλικό. Ανοίγοντας, εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και από εκεί και έπειτα, προχωρώντας πιο κάτω στο κόψιμο της λαμαρίνας, εντοπίστηκε το “μαύρο κουτί”».

Διαβάστε επίσης: 

Κακοκαιρία: Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου έως τις 12 το μεσημέρι από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κακοκαιρία: 288 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική λόγω των θυελλωδών ανέμων

Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο αντιτορπιλικό «Βέλος» – Τιτάνιες προσπάθειες να μη βυθιστεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:57