search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 05:57
MENU CLOSE

Κακοκαιρία: 288 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική λόγω των θυελλωδών ανέμων

18.11.2023 22:19
pyrosbestiki new

Συνολικά 288 κλήσεις έλαβε, το Σάββατο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

• Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε κυρίως στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 270 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 165 κοπές δέντρων και 27 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 8 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κυρίως στα νησιά Σύρο, Ρόδο, Κω και Κάρπαθο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 10 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην βορειοανατολική ηπειρωτική και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο αντιτορπιλικό «Βέλος» – Τιτάνιες προσπάθειες να μη βυθιστεί

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε δρομολόγια πλοίων – Ποια παραμένουν δεμένα

Αίγινα: «Επικρατούσαν άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στο λιμάνι» – Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Αχαιός»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01