search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:20
MENU CLOSE

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μετά από εννιά μήνες βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Intercity

17.11.2023 18:33
tempi_distichima_1906_1460-820_new

Εννιά ολόκληρους μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα με τη μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, φέρεται να έχει βρεθεί το «μαύρο κουτί» της αμαξοστοιχίας Intercity.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του larissanet.gr, το καταγραφικό βρέθηκε στην αμαξοστοιχία που φυλάσσεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στο Κουλούρι.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και βιολογικό υλικό το οποίο έχει δοθεί προς ανάλυση.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, το καταγραφικό έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία από αυτό.

Από τις έρευνες που έγιναν στο σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη, είχε βρεθεί μόνο το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το οποίο τεχνικοί από την Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν την περασμένη άνοιξη, δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια στοιχεία καθώς και αυτό είχε πάθει ζημιά μετά τη σύγκρουση.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, Σωτήρης Μπακαΐμης, διέταξε νέα προκαταρκτική έρευνα, με αφορμή τον εντοπισμό ανθρώπινων μελών στο σημείο.

Ο εφέτης ανακριτής ζητά να εξεταστεί αν τα μέλη του σώματος που εντοπίστηκαν ανήκουν σε ήδη ταυτοποιημένο νεκρό του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ή όχι.

Σημειώνεται ότι στο χώρο του ΟΣΕ όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια από τα τρένα που συγκρούστηκαν, διενεργείται από νέα αυτοψία από ειδικούς πραγματογνώμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis.gr, ο εφέτης ανακριτής κ. Μπακαΐμης βρίσκεται από χτες στα συντρίμμια με ειδικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι ψάχνουν για υπολείμματα ανθρώπινων μελών. Mέχρι τώρα έχουν βρεθεί ανθρώπινες τρίχες, υπολείμματα οστών 2-3 εκατοστών και ανθρώπινο λίπος.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν στο ieidiseis.gr ότι, «σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, δεν θεωρείται ότι, θα συνεισφέρουν καινούρια στοιχεία στην έρευνα της Δικαιοσύνης, τα καινούρια ευρήματα. Ωστόσο, για λόγους ηθικής, κυρίως, πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου τα συντρίμμια, για να μην καταλείπεται αμφιβολία στους συγγενείς των θυμάτων».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο ανακριτής θα αναμένει τα αποτελέσματα των νέων εργαστηριακών αναλύσεων, για τα νέα ευρήματα στα συντρίμμια, προκειμένου να προχωρήσει σε νέες κινήσεις.

Να σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Εισαγγελίας Λάρισας, μετά από μηνυτήρια αναφορά συγγενών των θυμάτων, που καταγγέλλουν συγκάλυψη ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, στο σημείο του δυστυχήματος μπαζώθηκαν συντρίμμια με αμμοχάλικο και έτσι χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία της έρευνας.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στον Σχοινιά, κοντά στο κωπηλατοδρόμιο

Άνω των 80 τόνων οι χαμένες ποσότητες ελαιόλαδου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πολύγυρου – Υπεξαίρεση «έδειξε» η έρευνα της ΕΛΑΣ

Βύρωνας: Στη ΜΕΘ 16χρονη μετά από υπερβολική χρήση ναρκωτικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:13