search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 16:04
MENU CLOSE

Άνω των 80 τόνων οι χαμένες ποσότητες ελαιόλαδου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πολύγυρου – Υπεξαίρεση «έδειξε» η έρευνα της ΕΛΑΣ

17.11.2023 17:21
ladi

Ξεπερνάει τους 80 τόνους η ποσότητα τού ελαιόλαδου που χάθηκε από τις δεξαμενές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιουργίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

«Η απώλεια, δε, της συγκεκριμένης ποσότητας είναι προϊόν κακουργηματικής υπεξαίρεσης και τελέστηκε το διάστημα από την άνοιξη του 2022 έως το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους».

Αυτά είναι τα συμπεράσματα της έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πολύγυρου, ύστερα από διαδοχικές μηνύσεις που κατατέθηκαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα, όταν διαπιστώθηκε ότι ποσότητες ελαιολάδου που φυλάσσονταν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού είχαν κάνει… φτερά. Αρχικά η διοίκηση του Συνεταιρισμού κατέθεσε μήνυση για κλοπή και ακολούθησαν μηνύσεις ελαιοπαραγωγών για υπεξαίρεση.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας «δεν προέκυψε η τέλεση κλοπής, ωστόσο διαπιστώθηκαν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης διερευνάται η νόθευση και παράτυπη διάθεση ποσοτήτων ελαιολάδου. Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι δράστες των παραπάνω πράξεων ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για παρελθόντα έτη. Η Εισαγγελία αναμένεται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για την ταυτοποίηση των δραστών. Την ίδια στιγμή, με μέριμνα της Ασφάλειας Πολύγυρου, η μονάδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού έχει σφραγιστεί από τις αρμόδιες αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Βύρωνας: Στη ΜΕΘ 16χρονη μετά από υπερβολική χρήση ναρκωτικών

Συμφωνία κυβέρνησης – συμβολαιογράφων για την ψηφιοποίηση μεταβίβασης ακινήτων

Πολυτεχνείο: Γεμάτη παλαιστινιακές σημαίες η πορεία – Διαμαρτυρία Ρομά για τον 17χρονο Χρήστο (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 16:03