search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:57
MENU CLOSE

Η Χαμάς απελευθέρωσε 17 ομήρους – Συγκινεί 9χρονος που συναντά ξανά τον πατέρα του (Video)

25.11.2023 23:14
OMIRI

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε απόψε ότι παρέδωσε 13 ισραηλινούς ομήρους και επτά αλλοδαπούς πολίτες στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, πηγή του Κατάρ σημείωσε ότι οι όμηροι είναι τελικά 17 και όχι 20 και πως είναι ήδη καθ’ οδόν προς τα σύνορα, για τη Ράφα.

Ταυτόχρονα, τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν πλάνα από τα οχήματα που μετέφεραν τους ομήρους στη μεθοριακή διάβαση.

Σε άλλο συγκινητικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται ένα αγόρι να τρέχει στον πατέρα του μόλις τον συναντά ξανά.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, οι απελευθερωθέντες όμηροι έχουν ήδη περάσει στην Αίγυπτο.

Νωρίτερα, η Χαμάς είχε διαβεβαιώσει πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν από τα μεσάνυχτα μετά την πολύωρη καθυστέρηση, την οποία η οργάνωση απέδωσε στη μη συμμόρφωση του Ισραήλ με τους όρους της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Κατάρ.

Το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζίντ αλ Ανσάρι, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι θα αποφυλακιστούν επίσης 39 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων είναι 33 ανήλικοι και έξι γυναίκες. 

Αργά απόψε, ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με πρωτοβουλία του τελευταίου, με τον οποίο συζήτησε «την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση της ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός».

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν συνομίλησε με τον εμίρη και με τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τα πιθανά εμπόδια στην υλοποίηση της συμφωνίας και τους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την επίλυση τυχόν προβλημάτων. Ο εκπρόσωπος είπε ότι μετά το τηλεφώνημα ο αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε ότι η απελευθέρωση των ομήρων προχωρά και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού κάνει ενέργειες για να τους παραλάβει.

Διαβάστε επίσης:

Πριν από τα μεσάνυχτα θα απελευθερωθούν 20 όμηροι από το Ισραήλ, σύμφωνα με τη Χαμάς

Τρία χρόνια χωρίς τον Ντιέγκο Μαραντόνα – «Το πρώτο μου όνειρο…» (Photos)

Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς: «Παραδώστε τους ομήρους ώς τα μεσάνυχτα αλλιώς συνεχίζουμε τον πόλεμο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:39