search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 18:36
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: «Απόβαση» χιλιάδων τουριστών από κρουαζιερόπλοια τον Μάιο

12.05.2024 20:34
thessaloniki 876- new

Χιλιάδες τουρίστες αναμένεται να φέρουν συνολικά στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο τα κρουαζιερόπλοια «Celestyal Journey» και «Celebrity Infinity» στις επτά προγραμματισμένες προσεγγίσεις τους στο λιμάνι της πόλης.

Το πρωί της Κυριακής κατέφθασε από τον Πειραιά -για όγδοη φορά φέτος- το πρώτο από τα δύο κρουαζιερόπλοια, το οποίο αναμένεται να «δέσει» στη Θεσσαλονίκη άλλες δύο φορές μέσα στον τρέχοντα μήνα, στις 19 και τις 26 Μαΐου, με επόμενο προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας. Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κατέκλυσαν τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, με σύμμαχο και την ηλιοφάνεια. Συνολικά θα πραγματοποιήσει φέτος 31 αφίξεις στην πόλη.

Οι δε επόμενες αφίξεις του «Celebrity Infinity» αναμένονται στις 22 Μαΐου (από τον Βόλο με επόμενο σταθμό την Καβάλα) και στις 29 του μηνός (από τη Μύκονο με επόμενο σταθμό το Ναύπλιο). Το «Celebrity Infinity», που μέσα στο 2024 θα «πιάσει» Θεσσαλονίκη συνολικά 22 φορές, ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο άνοιξε η φετινή σεζόν της κρουαζιέρας για την πόλη, στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι επιβεβαιωμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στην πόλη για το σύνολο του 2024 ανέρχονται σε 82, έναντι 68 το 2023, 61 το 2022 και μόλις 17 το 2021.

Υπενθυμίζεται, πως από τον περασμένο Ιούλιο η Θεσσαλονίκη απέκτησε και δεύτερο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας, με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος». Ο νέος σταθμός, εμβαδού 2000 τμ, μπορεί να εξυπηρετεί αφίξεις homeporting και transit και δύο πλοία ταυτόχρονα στα κρηπιδώματα 9 και 10 του λιμένος της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Γιορτή της μητέρας: Η συγκινητική ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για όλες τις μαμάδες – Ακόμα κι όσες δεν έχουν παιδιά

Θεσσαλονίκη: Σοκ σε ξενοδοχείο – Εντοπίστηκε 47χρονος νεκρός στο δωμάτιό του

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονη – Ήταν μεθυσμένη ενώ είχε την επιμέλεια της κόρης της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 18:36