search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:04
MENU CLOSE

Τρία χρόνια χωρίς τον Ντιέγκο Μαραντόνα – «Το πρώτο μου όνειρο…» (Photos)

25.11.2023 20:47
MARADONA

Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Νοεμβρίου 2020 όταν ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Τρία χρόνια πέρασαν όταν ολόκληρος ο πλανήτης βυθίστηκε στο πένθος για τον άνθρωπο που λατρεύτηκε στη γη σαν Θεός.

Τραγική ειρωνεία; Την ίδια ημέρα, είχε πεθάνει τέσσερα χρόνια πριν, το 2016, και ο φίλος του Φιντέλ Κάστρο.

Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1960 σε μια φτωχική γειτονιά της Αργεντινής, κανείς δεν φανταζόταν την εξέλιξη που θα είχε.

Από τις ακαδημίες της Αργεντίνος Τζούνιορς, σύντομα αναδείχθηκε το ταλέντο του και δεν άργησε να φορέσει την φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς. Η πορεία του τον οδήγησε στο ισπανικό πρωτάθλημα και λίγα χρόνια αργότερα στην ιταλική Νάπολι όπου ο Ντιέγκο έκανε θαύματα!

Ο επίλογος στην καριέρα του ήρθε το 1997, τότε που ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έπαιξε στον τελευταίο του επίσημο αγώνα. Στις 25 Οκτωβρίου 1997, ο διάσημος Αργεντινός, σε ηλικία 37 ετών, μπροστά σε 70.000 θεατές. αποχαιρέτησε την ενεργό δράση, φορώντας την φανέλα της αγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς, στη νίκη με σκορ 2-1 επί της Ρίβερ Πλέιτ στο Monumental στο Μπουένος Άιρες. 

Ο «Ντιεγκίτο» αποχώρησε, ολοκληρώνοντας μία διαδρομή, όπου κατάφερε να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρων και ένα ακόμα Νέων (με την Αργεντινή), ένα Κύπελλο UEFA, δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα ιταλικό Κύπελλο, ένα Ιταλικό Super Cup (όλα με τη Νάπολι), ένα πρωτάθλημα Αργεντινής (με την Μπόκα Τζούνιορς), ένα ισπανικό Κύπελλο κι ένα League Cup (αμφότερα με την Μπαρτσελόνα).  

Ο αργεντίνος θρύλος έμεινε στην ιστορία για δύο κυρίως κατορθώματα: για το χέρι του Θεού και για το Μουντιάλ του 1986.

Το 2000, ο Μαραντόνα κέρδισε το βραβείο της FIFA ως ο καλύτερος παίκτης του 20ού αιώνα. Ο Μαραντόνα κέρδισε τη δημοσκόπηση με βάση το διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας το 53,6% των ψήφων έναντι 18,5% του Πελέ που ήταν δεύτερος.

Στην προσωπική του ζωή, ωστόσο, ο Μαραντόνα πάλευε με τους δαίμονές τους, τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Ο γάμος του με την παιδική του φίλη Κλαούντια Βιγιαφάνιε και μητέρα των δύο κοριτσιών του διαλύθηκε εξαιτίας εξωσυζυγικών σχέσεων. Ο Μαραντόνα ήταν πατέρας συνολικά οκτώ παιδιών.

«Το πρώτο μου όνειρο…»

«Το πρώτο μου όνειρο είναι να παίξω ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», η φράση αυτή ανήκει στον Ντιέγκο Μαραντόνα, στο διάσημο εκείνο βίντεο, όταν μικρός ακόμα στη Βίλα Φιορίτο λαχταρούσε να γίνει πρωταθλητής στην 8η κατηγορία της Αργεντινής. Όταν ακόμα δεν ήξερε ότι θα γινόταν θρύλος του ποδοσφαίρου. 

Φυσικά, έκανε πραγματικότητα κάθε λέξη και ακόμα περισσότερο. Όχι μόνο έπαιξε ένα Μουντιάλ, αλλά πήγε στα τέσσερα. Σήμερα, αν και δεν είναι εδώ…είναι εδώ. Τον θυμούνται όλοι. 

Διαβάστε επίσης:

Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς: «Παραδώστε τους ομήρους ώς τα μεσάνυχτα αλλιώς συνεχίζουμε τον πόλεμο»

Γαλλία: Φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία βόρεια του Παρισιού – 3 νεκροί και 8 τραυματίες

Προκαλεί ξανά το Βατικανό η Μαντόνα: Το αμφιλεγόμενο φούτερ με τον πάπα Φραγκίσκο (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:04