search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:51
MENU CLOSE

Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς: «Παραδώστε τους ομήρους ώς τα μεσάνυχτα αλλιώς συνεχίζουμε τον πόλεμο»

25.11.2023 19:20
idf

Τελεσίγραφο στη Χαμάς να παραδώσει τους ομήρους έως τα μεσάνυχτα ή να συνεχίσουν τον πόλεμο έστειλε το Ισραήλ, ενώ το θρίλερ με την απελευθέρωση των ομήρων συνεχίζεται.

Νωρίτερα, αφού είχε γίνει γνωστό πως άρχισε η διαδικασία της απελευθέρωσης των ομήρων, με καθυστέρηση δύο ωρών, οι Times of Israel αναίρεσαν την είδηση.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να καθυστερήσουν τον δεύτερο γύρο της απελευθέρωσης των ομήρων, μέχρι το Ισραήλ να δεσμευτεί ότι θα επιτρέψει σε φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια να περάσουν στη βόρεια Γάζα.

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωση «ξεκίνησε να παραδίδει τη δεύτερη ομάδα» των ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, εκδοχή που δεν επιβεβαιώνεται από την επίσημη ανακοίνωση των Ταξιαρχιών.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως οι όμηροι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στον Ερυθρό Σταυρό.

Στο μεταξύ, σύγχυση επικρατούσε νωρίτερα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των ισραηλινών που θα απελευθερωθούν, καθώς η Χαμάς σε ανάρτησή της στο Telegram κάνει λόγο για 14 ομήρους.

Έως το μεσημέρι του Σαββάτου, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συνολικά 56 ανθρώπους και από τις δύο πλευρές.

Σε απάντηση προς τη Χαμάς, ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV ότι το Ισραήλ σεβάστηκε πλήρως την εκεχειρία.

Την ίδια ώρα, ισραηλινός αξιωματούχος φέρεται να απειλεί ότι αν η επόμενη ομάδα ισραηλινών ομήρων δεν απελευθερωθεί από τη Γάζα μέχρι τα μεσάνυχτα θα ξαναρχίσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε σε πολλά εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν υπάρχει -προς το παρόν- επίσημη επιβεβαίωση.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία βόρεια του Παρισιού – 3 νεκροί και 8 τραυματίες

Προκαλεί ξανά το Βατικανό η Μαντόνα: Το αμφιλεγόμενο φούτερ με τον πάπα Φραγκίσκο (Photo)

Πάταγος στη Μεγάλη Βρετανία με νέο βιβλίο: «Θέλεις να δεις ξανά τα εγγόνια σου;», είπε ο πρίγκιπας Χάρι στον βασιλιά Κάρολο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:50