search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:30
MENU CLOSE

Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς καθυστερούν την απελευθέρωση των ομήρων – Τι μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ

25.11.2023 17:16
hostages_gaza

Καθυστερεί η ανταλλαγή των ομήρων ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, εξαιτίας των διαπραγματεύσεων για τον αριθμό των ανθρώπων που θα απελευθερωθούν. 

Σύμφωνα με το Times of Israel, συζητείται αν θα απελευθερωθούν 13 ή 14 Ισραηλινοί στο δεύτερο γκρούπ ανταλλαγής.

Η διαδικασία θα έπρεπε να έχει αρχίσει στις 4 τοπική ώρα.

Στο βίντεο φαίνονται οι ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες φέρονται να αυξάνουν την παρουσία τους στην είσοδο της στρατιωτικής φυλακής Ofer, καθώς οι Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται ενόψει της αναμενόμενης απελευθέρωσης κρατουμένων κατά τη δεύτερη ημέρα της ανταλλαγής ομήρων μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

Επιβλέπει η αντιπροσωπεία από το Κατάρ

Για να τηρηθούν όλα τα μέρη της συμφωνίας μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, μια ολιγομελής αντιπροσωπεία από το Κατάρ έφτασε σήμερα στην περιοχή ώστε να γίνει ομαλά η ανταλλαγή των ομήρων και κρατουμένων και να συνεχιστεί η κατάπαυση του πυρός, ανέφεραν ισραηλινά ΜΜΕ.

Τα μέλη της καταριανής αντιπροσωπείας προσγειώθηκαν νωρίτερα στο ισραηλινό αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν με ιδιωτικό αεροσκάφος που αναχώρησε από τη Λάρνακα, μετέδωσε το δημόσιο ισραηλινό δίκτυο Kan.

Διπλωμάτης, που γνώριζε για την επίσκεψη, επιβεβαίωσε την άφιξη της αντιπροσωπείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).

Αίγυπτος: «Θετικά μηνύματα» για μια πιθανή παράταση της κατάπαυσης του πυρός

Στο μεταξύ, η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα πως έχει λάβει θετικά μηνύματα από όλα τα μέρη για μια πιθανή παράταση της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για μία ή δύο μέρες.

Ειδικότερα, ο Ντίαα Ρασουάν, επικεφαλής της αιγυπτιακής κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SIS) τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι το Κάιρο έχει εκτενείς συνομιλίες με όλα τα μέρη για να καταλήξει σε μια συμφωνία για την παράταση της τετραήμερης εκεχειρίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πρόκειται για μια παράταση η οποία -όπως είπε- «θα σημαίνει την απελευθέρωση περισσότερων αιχμαλώτων από τη Γάζα και Παλαιστίνιων κρατουμένων από ισραηλινές φυλακές».

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί ξανά το Βατικανό η Μαντόνα: Το αμφιλεγόμενο φούτερ με τον πάπα Φραγκίσκο (Photo)

Πάταγος στη Μεγάλη Βρετανία με νέο βιβλίο: «Θέλεις να δεις ξανά τα εγγόνια σου;», είπε ο πρίγκιπας Χάρι στον βασιλιά Κάρολο

Ιρανικό drone επιτέθηκε σε ισραηλινό πλοίο στον Ινδικό ωκεανό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:30