search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:23
MENU CLOSE

Φιλιππίνες: Νέος σεισμός 6,8 Ρίχτερ

03.12.2023 22:37
SEISMOS_NEPAL2
shutterstock

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα, αργά το βράδυ της Κυριακής στην Ελλάδα) στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 72 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Χινατουάν, στο νησί Μιντανάο. Το εστιακό του βάθος ήταν 30 χλμ.

Μετά το σεισμό, υπήρξε αρχικά η πληροφόρηση πως εκδόθηκε ανακοίνωση για τσουνάμι με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις ακτές. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται τελικά.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων όπως και το Σύστημα Προειδοποίησης για Τσουνάμι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Η δόνηση αυτή καταγράφεται μόλις μία ημέρα μετά τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην ίδια περιοχή το Σάββατο και έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Νωρίτερα σήμερα, το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανακοίνωσε ότι σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών έπληξε το νησί Μιντανάο τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα). Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

Κλιμακώνει την επιχείρηση το Ισραήλ – «Σκληρή και αδιάλλακτη» επίθεση στη νότια Γάζα διαμηνύει ο στρατός

Φιλιππίνες: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε συνάθροιση χριστιανών

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Μπαράζ επιθέσεων σε αμερικανικό πολεμικό και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:22