search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:11
MENU CLOSE

Κλιμακώνει την επιχείρηση το Ισραήλ – «Σκληρή και αδιάλλακτη» επίθεση στη νότια Γάζα διαμηνύει ο στρατός

03.12.2023 21:08
GAZA

Στην επιβεβαίωση πως τα ισραηλινά στρατεύματα επιχειρούν πλέον και στη νότια Γάζα παράλληλα με τις επιθέσεις που συνεχίζονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας, προχώρησε απόψε ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι.

Η επιχείρηση του Ισραήλ στη νότια Γάζα θα είναι αντίστοιχη με την προηγούμενη επίθεσή του κατά της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου.

«Πολεμήσαμε σκληρά και αδιάλλακτα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και το ίδιο κάνουμε τώρα στη νότια Γάζα», δήλωσε ο Χαλεβί σε ανακοίνωση.

Λίγο αργότερα, και ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, δήλωσε πως οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν εναντίον της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) συνεχίζουν να επεκτείνουν τη χερσαία επιχείρησή τους κατά των κέντρων της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σε δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ.

«Οι δυνάμεις έρχονται αντιμέτωπες με τρομοκράτες και τους σκοτώνουν», δήλωσε.

15.523 νεκροί ο νεότερος απολογισμός

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί συνολικά 15.523 άνθρωποι από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα – που ξεκίνησαν μετά την επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος – έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει τον τραυματισμό 41.316 ανθρώπων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, τον Ασχράφ αλ Κίντρεχ.

Διαβάστε επίσης:

Φιλιππίνες: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε συνάθροιση χριστιανών

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Μπαράζ επιθέσεων σε αμερικανικό πολεμικό και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Σοκ στη Νέα Υόρκη: Πέντε νεκροί και 3 τραυματίες από μαχαίρι – Νεκρός και ο 39χρονος δράστης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:11