search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:43
MENU CLOSE

Οι ακροβασίες της κυβέρνησης με το χάος στο ποδόσφαιρο, η μονομαχία Κασσελάκη – Ανδρουλάκη και το άγχος του Πιερρακάκη

12.12.2023 06:24
opadiki-via-new

Καλημέρα σας

Έμπλεξε η κυβέρνηση. Και, ακόμα χειρότερα, έχουμε μπλέξει όλοι με αυτή την ιστορία της οπαδικής βίας. Η οποία κατά βάση είναι βία σκέτη.

Βία όπως αυτή που εκδηλώνεται δυστυχώς σε πολλά πεδία. Από του μπούλινγκ έως την ενδοοικογενειακή βία, με έξαρση πλέον στις γυναικοκτονίες  και από τις κακοποιήσεις ζώων έως και τις πιο καθημερινές συμπεριφορές…

Με την οπαδική βία, εντός και εκτός γηπέδων, τα πράγματα έφτασαν για μία ακόμα φορά στο απροχώρητο. Ένας άνθρωπος, ο 31χρονος αστυνομικός, χαροπαλεύει.

Και ο χώρος του ποδοσφαίρου, ενός αθλήματος που κανονικά μοιράζει χαρά και συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους, μυρίζει μπαρούτι.

Η κυβέρνηση έμπλεξε γιατί υποτίμησε το πρόβλημα εδώ και χρόνια. Παρά τα συνεχή καμπανάκια. Με την ανακοίνωση μόνο κάποιων μέτρων δεν γίνεται τίποτα.

Αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο και με τις δικές της ανακοινώσεις, αλλά και με αντίστοιχες προσπάθειες πολλών προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν πάσχουμε από μέτρα. Αλλά από την έλλειψη πολιτικής βούλησης να εφαρμοστούν.

Δεν γίνεται να θέλουμε να είμαστε… Ευρώπη, αλλά σε ορισμένους τομείς να μην μοιάζουμε καθόλου Ευρώπη.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση είναι για πολλούς άδικα. Και ομάδες και φιλάθλους. Αλλά αν αποδειχθούν αποτελεσματικά, ας είναι και η αδικία.

Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση κερδίζει απλά χρόνο. Ελπίζοντας ότι στο μεταξύ οι ΠΑΕ θα κάνουν κάποιες κινήσεις για να προστατέψουν οι ίδιες το προϊόν τους.

Μονομαχία για τη δεύτερη θέση  

Στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ζουν με την καθημερινή αγωνία των… γκάλοπ. Βλέπετε, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δίνουν πότε το ένα κόμμα και πότε το άλλο στη δεύτερη θέση.

Είναι μία μάχη που εξελίσσεται και θα έχει σασπένς.

Εκεί που το ΠΑΣΟΚ είχε… αρχίσει να συνηθίζει την ιδέα ότι παίρνει προβάδισμα, ήρθαν τελευταία δύο γκάλοπ που έδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ να επανακάμπτει.

Σε χαμηλά ποσοστό και μακριά από τον Μητσοτάκη βέβαια. Αλλά έχει σημασία η δεύτερη θέση και οι δυναμικές που αναπτύσσονται.

Προβλέπω πως ανεξάρτητα από το τι θα προκύψει τις επόμενες ημέρες, θα πάμε στις γιορτές με ανοιχτούς λογαριασμούς.

Αυτή η μάχη Κασσελάκη – Ανδρουλάκη έχει δρόμο ακόμα. Και οι δύο αντίπαλοι βασίζονται ο ένας στις αδυναμίες του άλλου, καταλαβαίνω…

Κι όποιος αντέξει.

Ξένα πανεπιστήμια σε… κοτέτσια;

Κάτι μου λένε ότι θα καθυστερήσει η περίφημη ρύθμιση για την είσοδο ξένων πανεπιστημίων στη χώρα.

Όχι για άλλο λόγο, αλλά κυρίως επειδή κάποιοι που φιλοδοξούν να στήσουν εδώ παραρτήματα δεν θέλουν και να επενδύσουν σε υποδομές, οι οποίες απαιτούνται για τέτοιου είδους σχέδια.

Όμως δεν γίνεται έτσι. Να θες να στεγάσεις πανεπιστήμιο σε κτίριο που μόνο πανεπιστήμιο δεν θα θυμίζει, μόνο προκλητικό είναι.

Τα βλέπει αυτά ο Πιερρακάκης και τρελαίνεται… Αλλιώς (εύκολα) τα είχε μάθει στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο Παιδείας, οποιαδήποτε αλλαγή έχει φασαρία και κόπο.

Διαβάστε επίσης:

Η υπόκλιση Γεραπετρίτη, οι μουσουλμάνοι βουλευτές που έτρεξαν στον Ερντογάν και το «οριζόντιο κόμμα» του Κασσελάκη

Ο γρίφος Ερντογάν, το «σαν ξένοι» Συριζαίων και ΝΕΑΡιτών, ο περίεργος έρωτας Ανδρουλάκη – Τσακαλώτου και η «εξαφάνιση» Κασσελάκη

Το αδιέξοδο τυχόν οριζόντιων μέτρων στα γήπεδα, το ορόσημο των ευρωεκλογών για Κασσελάκη και το μη κόμμα της Νέας Αριστεράς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:43