search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:01
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: Καμία αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής – Δεν αντιδικώ με τον Αντώνη Σαμαρά, του έχω λατρεία

15.12.2023 19:31
adonis-samaras

Να καταπραΰνει τις αντιδράσεις του Αντώνη Σαμαρά στην τροπολογία για τις άδεια διαμονής μεταναστών θέλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια λίγο μετά τη σκληρή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι δεν αντιδικεί με τον κ. Σαμαρά και διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική της χώρας.  

«Με προβληματίζει η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά και είναι σεβαστή,  έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εθνικής ταυτότητας και είναι λογικό να εκφράζει την ανησυχία και την άποψή του», είπε για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση νομοθετεί αυτό που πιστεύει ότι είναι προς το καλό του λαού. 

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε άδικο να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως οπαδός των ανοιχτών συνόρων και διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιδικεί με τον κ. Σαμαρά και ότι είναι στη διάθεσή του προκειμένου να συζητήσουν για τη ρύθμιση. 

«Σήμερα στους 6 μήνες οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να πάρουν άδεια και να δουλεύουν, τώρα μπορούν στους 2 μήνες», ανέφερε υπεραμυνόμενος της τροπολογίας και σημείωσε ότι δίνεται μια άπαξ ευκαιρία σε όσους έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια παράνομης διαμονής, που έχουν βεβαία διαμονή να πάρουν άδεια διαμονής και άδεια εργασίας, που συνδέεται με το ότι έχουν εργασία. «Αν πάψουν να έχουν εργασία, ανακαλείται η άδεια διαμονής και άδεια εργασίας», είπε. «Με την υπερψήφιση της τροπολογίας, λύνεται το πρόβλημα της παράνομης διαμονής και εργασίας, με τη φοροαποφυγή και εισφοροδιαφυγή, ενώ δεν στερούνται εργατικά χέρια από την οικονομία, ενώ εστίασε και στην ανάγκη να υπάρξουν εργάτες γης», ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας πλέον οι αρχές θα έχουν εικόνα για όλους κι ο μετανάστης δεν θα παράνομος και γκρίζος. «Η  χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Δεν ισχυρίζομαι ότι η διάταξη θα λύσει το πρόβλημα. Μια ασπιρίνη είναι. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με μόνιμες μετακλήσεις εργαζομένων από το εξωτερικό με χώρες που θα συνάψουμε διακρατικές συμφωνίες», ανέφερε ακόμη και εξήγησε ότι η ρύθμιση αφορά περίπου 28.000 άτομα.  

Στη συνέχει μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως δεν αντιδικεί με τον Αντώνη Σαμαρά για προφανείς λόγους. Όπως είπε, του έχει «μεγάλη λατρεία», ενώ σχετικά με την τροπολογία εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης «λαθρομεταναστών». Σε επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου για την μη αναφορά του κ. Γεωργιάδη σε παράτυπους μετανάστες, απάντησε πως «και ο λαθρεπιβάτης είναι άνθρωπος και ο λαθρέμπορος είναι άνθρωπος». Επιπλέον σημείωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς «έχει μια ευαισθησία στα εθνικά θέματα».

Διαβάστε επίσης:

Υπερψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για τους μετανάστες – «Ελπίζουμε η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές και την αποσύρει»

Έντονη αντιπαράθεση Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ: Δεν σας αναγνωρίζω ούτε πρακτικά, ούτε ηθικά (Video)

Μετωπική Σαμαρά με την κυβέρνηση: Ζητεί να αποσυρθεί η τροπολογία για τους μετανάστες – «Είμαστε χώρα όχι χώρος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:01