search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:42
MENU CLOSE

Άδεια παραμονής σε μετανάστες που συμπληρώνουν τρία χρόνια στην Ελλάδα – Ποιες προϋποθέσεις προβλέπει τροπολογία

15.12.2023 15:16
dimitris_kairidis_new

Άδεια παραμονής θα μπορούν να παίρνουν μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, χωρίς άδεια ή συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στην Ελλάδα. 

Αυτό προβλέπει -μεταξύ άλλων- τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη που κατατέθηκε στη Βουλή στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. 

Όπως αναφέρεται με απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης χορηγείται άδεια παραμονής με δικαίωμα πρόσβασης στην εξαρτημένη εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών που:

·      Διαθέτουν δήλωση προσφοράς εργασίας από εργοδότη στην Ελλάδα για την απασχόλησή τους με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου, 

·      Διέμεναν στην Ελλάδα έως και την 30η Νοεμβρίου 2023 χωρίς άδεια διαμονής, 

·      Συνεχίζουν να διαμένουν στην Ελλάδα, και, 

·      Συμπληρώνουν τουλάχιστον 3 συνεχή έτη παραμονής στην Ελλάδα πριν από την υποβολή της αίτησης, σύμφωνα με έγγραφα βέβαιης χρονολογίας.

Η τροπολογία σύμφωνα με την κυβέρνηση βάζει τάξη στο καθεστώς όσων αλλοδαπών διαμένουν στην Ελλάδα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και εργάζονται ενώ διασφαλίζει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθώς επιτρέπει στις αρχές την πλήρη καταγραφή και ταυτοποίηση των πολιτών τρίτων χωρών.

Στη ρύθμιση αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο Δημήτρης Καιρίδης. «Κάνουμε τους παράνομους, νόμιμους; Όπως θα έλεγε και ένα πρωτοσέλιδο προβοκατόρικο; Όχι», είπε και συμπλήρωσε: «Δίνουμε απλώς ένα δικαίωμα πρόσβασης σε όσους θέλουν και μπορούν να εργαστούν και δεν δίνουμε κανένα άλλο δικαίωμα». Σύμφωνα με την κυβέρνηση θα υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο. «Δεν δίνουμε δικαίωμα μόνιμης διαμονής ή ιθαγένειας», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

«Δεν θα έκανα εγώ εκπτώσεις στη μεταναστευτική πολιτική για να είναι η χώρα μπάτε σκύλοι αλέστε», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη ρύθμιση και υποστήριξε ότι στόχος είναι η επίλυση της παντελούς έλλειψης εργατικών χεριών. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η τροπολογία δεν έρχεται να επιβραβεύσει τη λαθρομετανάστευση, ενώ δεν έχει πρόθεση να ανοίξει τα σύνορα για να μπουν δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες. «Η ρύθμιση είναι σωστή και ισορροπημένη, δίνει απαντήσεις στα προβλήματα και βάζει τάξη στο χάος» είπε. 

Διαβάστε επίσης:

Ομοφοβικό παραλήρημα και ρεσιτάλ λαϊκισμού από Βελόπουλο – Νατσιό

Κούλογλου: Μη ρεαλιστικός ο στόχος Κασσελάκη για τις Ευρωεκλογές, προετοιμάζει την αποχώρησή του

Δένδιας: «Καρφιά» στους προκατόχους του για την αμυντική βιομηχανία – Ποιες αλλαγές σχεδιάζει στη θητεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:41