search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:23
MENU CLOSE

Ομοφοβικό παραλήρημα και ρεσιτάλ λαϊκισμού από Βελόπουλο – Νατσιό

15.12.2023 13:46
NATSIOSVELOPOULOS

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή το ρεσιτάλ λαϊκισμού και ομοφοβικό παραλήρημα του Κυριάκου Βελόπουλου και του Δημήτρη Νατσιού.

Οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που κινούνται στις παρυφές της ακροδεξιάς εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που θα προωθήσει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έφθασε μάλιστα, στο σημείο να καλέσει σε ανταρσία την Ελληνική Αστυνομία.

«Καλά έκαναν και δεν πήγαν χθες στο γήπεδο για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με Μακάμπι Χάιφα, τι δουλειά έχουν στα γήπεδα; Να μην ξαναπάτε», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή την άρνηση των ΜΑΤ να μεταβούν στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και πρόσθεσε: «Κάνω έκκληση στους αστυνομικούς, κάντε μποϊκοτάζ και ανταρσία στους πλειστηριασμούς ακινήτων».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή και τη συνέντευξη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στον ΑΝΤ1 και όσα είπε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, υποστήριξε πως το κόμμα του θα δώσει μάχη για να μην περάσει η ρύθμιση.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του προέδρου της Νίκης Δημήτρη Νατσιού. «Βρίσκεται στον αντίποδα της χριστιανικής μας πίστης που προσβάλλει βάναυσα την πλειοψηφία του λαού… Πλήττεται ο ιερός θεσμός της οικογένειας… Πως θα το συμβιβάστε με συνείδησή σας; Με τι πρόσωπο θα πάτε στις εκλογικές σας περιφέρειες;», διερωτήθηκε.

Στους δύο πολιτικούς αρχηγούς απάντησε με σκληρή γλώσσα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Νέα Αριστερά.

Ευ. Τσακαλώτος: «Διαβάστε ξανά την επιστολή του Αγίου Παύλου στους Κορινθίους. Τρεις οι αρχές, πρώτα από όλα η αγάπη, δεν ακούω αγάπη στη φωνή σας. Δεν ακουω αλληλεγγύη σε ένα παιδί που είναι γκέι και το τραμπουκίζουν στο σχολείο. Σε μια λεσβία που χάνει το παιδί της. Ελπίζω η Εκκλησία να μην υιοθετήσει ούτε τον έναν, ούτε τον άλλον για εκφραστή της…»

Να ανακαλέσει όλα όσα είπε για την ανταρσία των αστυνομικών κάλεσε τον Κυριάκο Βελόπουλο η κοινβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Ζωή Ράπτη.

«Καλέσατε σε ανταρσία το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, εσείς που κόπτεσθε για το νόμο και την τάξη, δεν μπορείτε να καλείτε τους αστυνομικούς να στασιάσουν και να μην ασκούν το θεσμικό τους καθήκον», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

«Καρφιά» Μαρινάκη για Κασσελάκη: Η ατομική ματαιοδοξία δεν αποτελεί πολιτική πρόταση

Κούλογλου: Μη ρεαλιστικός ο στόχος Κασσελάκη για τις Ευρωεκλογές, προετοιμάζει την αποχώρησή του

Δένδιας: «Καρφιά» στους προκατόχους του για την αμυντική βιομηχανία – Ποιες αλλαγές σχεδιάζει στη θητεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:22