search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:42
MENU CLOSE

Υπερψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για τους μετανάστες – «Ελπίζουμε η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές και την αποσύρει»

15.12.2023 18:26
tzakri 887- new

Υπέρ πρόκειται να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην τροπολογία που κατέθεσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, σύμφωνα με την οποία άδεια παραμονής θα μπορούν να παίρνουν μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, χωρίς άδεια ή συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα.

Όπως δήλωσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη στο Περιστύλιο της Βουλής, «η κυβέρνηση της ΝΔ απλά επειδή αποδείχτηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει το μεγάλο προβλημα της έλλειψης εργατών γης αναγκάστηκε να ακολουθήσει την προταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ειχε κατατεθεί πριν τις εθνικές εκλογες και τότε την λοιδορούσε, και προχωρά στην ταχεία νομιμοποίηση της παραμονής και εργασίας των παράτυπων μεταναστών στην χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ παρά το γεγονός ότι η τροπολογία δεν προβλέπει ασφαλιστικές δικλείδες και είναι ένα τυφλό οριζόντιο μέτρο, εντούτοις υπερψηφίζει την τροπολογία διότι υπηρετεί τρέχουσες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες της Ελλάδας. Ελπίζουμε η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές και την αποσύρει».

Υπενθυμίζεται πως σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση για την τροπολογία που δίνει το δυνατότητα τριετούς άδειας διαμονής σε παράτυπους μετανάστες έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας την απόσυρσή της

Η παρέμβαση Σαμαρά και η σφοδρή κριτική του προς την κυβέρνηση για την επίμαχη τροπολογία, την οποία χαρακτηρίζει λανθασμένη και ζητάει την απόσυρσή της, καθώς η χώρα «θα γίνει φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών», βάζει κυριολεκτικά φωτιά στο γαλάζιο στρατόπεδο. 

«Η αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας που χορηγεί  “νέου τύπου άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών”, είναι λανθασμένη», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, δηλώνοντας «αδυναμία» να κατανοήσει γιατί η κυβέρνηση ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες, «ακόμη και σε αυτούς  που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου! Ακόμη και αν έχουν διαβατήριο, “έστω κι αν αυτό έχει λήξει”… Και οι χορηγήσεις των αδειών γίνονται υποχρεωτικές, και δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων Αρχών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα».

Διαβάστε επίσης:

Έντονη αντιπαράθεση Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ: Δεν σας αναγνωρίζω ούτε πρακτικά, ούτε ηθικά (Video)

Μέτωπο Σαμαρά με την κυβέρνηση – Ζητεί να αποσυρθεί η τροπολογία για τους μετανάστες – «Είμαστε χώρα όχι χώρος»

Οικονόμου για οπαδική βία: «Τα μέτρα απαιτούν στήριξη και ενσυναίσθηση όλων των παραγόντων»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:38