search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:43
MENU CLOSE

Οικονόμου για οπαδική βία: «Τα μέτρα απαιτούν στήριξη και ενσυναίσθηση όλων των παραγόντων»

15.12.2023 16:42
oikonomou vouli 987- new

Τη στήριξη των μεγαλοπαραγόντων των ομάδων στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας εκλιπαρεί η κυβέρνηση. 

«Τα μέτρα απαιτούν στήριξη και ενσυναίσθηση όλων των παραγόντων», ανέφερε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ζήτημα τιμής για την ΕΛΑΣ τη σύλληψη όλων όσοι εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση στο Ρέντη.

Στην ομιλία του στη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε «πως το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη κλιμάκωση, και ποιοτική και ποσοτική, της χουλιγκανικής βίας με αφιονισμένες συμμορίες που βγαίνουν να σκοτώσουν και οι οποίες έχουν σχέση με την ακροδεξιά αλλά και τον αναρχικό χώρο» και σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει στόχο την πλήρη εξάρθρωση των εγκληματικών συμμοριών των χούλιγκαν.

Απαντώντας σε εκείνους που ζητούν να βγει εκτός γηπέδων η ΕΛΑΣ, ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε αρνητικός, λέγοντας πως «σε ένα γεγονός όπου υπάρχουν 20-30.000 άνθρωποι δεν μπορεί η ΕΛΑΣ να μην έχει παρουσία». Πρόσθεσε ακόμη, ότι η Αστυνομία δεν είναι εκεί για να προστατεύσει μια ιδιωτική ΠΑΕ, αλλά «το τι θα κάνει επαναπροσδιοριστεί ώστε να είναι ακόμη πιο ξεκάθαρος ο ρόλος της». 

«Δεν γίνεται για ένα γκολ που δεν μέτρησε  ή ένα οφσάιντ που δεν δόθηκε να δημιουργούνται σκηνικά εμπόλεμης ζώνης», ανέφερε. 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Το θέμα Μπελέρη είναι θέμα κράτους δικαίου δεν είναι διμερές

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση της ανασφάλειας, του ψεύδους και του λαϊκισμού

Άδεια παραμονής σε μετανάστες που συμπληρώνουν τρία χρόνια στην Ελλάδα – Ποιες προϋποθέσεις προβλέπει τροπολογία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06