search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:05
MENU CLOSE

Τέλη Κυκλοφορίας: Δύο εβδομάδες το πολύ η παράταση 

19.12.2023 07:17
teli kykloforias new

Για μία ακόμη χρονιά ανακοινώθηκε παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας  για τα ΙΧ αυτοκίνητα.

H παράταση θα δοθεί προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τους υποχρεώσεις, όπως πληρωμή φόρων και ρυθμίσεων στο τέλος έτους, αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας που δημιουργεί επιπλέον ανάγκες για το γιορτινό τραπέζι.

Η προθεσμία εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας, θα παραταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά περίπου 15 ημέρες, δηλαδή έως τα μέσα Ιανουαρίου 2024.

Στην περίπτωση αυτή, χρονική ανάσα θα πάρουν και οι ιδιοκτήτες οχημάτων που σχεδιάζουν να θέσουν σε ακινησία τα οχήματα τους το 2024 προκειμένου να γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου εκτός από την παράταση της προθεσμίας βρέθηκαν σενάρια αλλαγής στο χρηματικό πρόστιμο για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας το οποίο είναι το διπλάσιο της αξίας από την πρώτη κιόλας ημέρα καθυστέρησης.

Σύμφωνα με αυτά θα προβλέπεται, η επιβολή κλιμακωτής ποινής ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης πράγμα που σημαίνει ότι όσο νωρίτερα γίνει η εξόφληση μετά την λήξη της προθεσμίας τόσο μικρότερη θα είναι η προσαύξηση στα τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης

Πού κάνουν διακοπές οι ταξιδιώτες… πολυτελείας! (Photos)

Μπουένος Άιρες: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν αεροσκάφος (Videos)

Η ιστορία ενός βάζου που αγοράστηκε 4 δολάρια και πουλήθηκε πάνω από 100.000 (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:58