search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:30
MENU CLOSE

Θεοχάρης για τέλη κυκλοφορίας: «Ενδεχομένως να δοθεί παράταση λίγων ημερών»

18.12.2023 17:16
kinisi-new

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση λίγων ημερών στα τέλη κυκλοφορίας, άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης στα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «θα σας παραπέμψω σε μια διάταξη που θα κατατεθεί ενδεχομένως και σήμερα και θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μην χρειάζονται παρατάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ενδεχομένως -γιατί φέρνουμε όλες αυτές τις ρυθμίσεις, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία- για κάποιες μέρες να έχουμε και μια παράταση στη διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024 έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν είτε με κωδικούς πρόσβασης είτε απλώς με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου να εκδώσουν τα ειδοποιητήρια.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, συνολικά περί το 1 δισ. ευρώ, αλλά όσοι «ξεχάσουν» να τα πληρώσουν κινδυνεύουν να τα πληρώσουν διπλά. Επισήμως, η προθεσμία για την πληρωμή τους εκπνέει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των τεκμηρίων. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι θα επανεξεταστεί και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός τους, διότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις είτε να είναι πολύ χαλαρά και να μην λαμβάνουν υπόψη τους κάποια δεδομένα είτε σε άλλες περιπτώσεις να είναι πάρα πολύ αυστηρά και να μην έχουν αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει προγραμματισμός για τον εξορθολογισμό των τεκμηρίων. Έχουμε όμως, μια επιτροπή η οποία πρέπει να συντάξει ένα πόρισμα αλλά αυτό θα πάρει κάποιους μήνες, δυο τρεις και από κει και πέρα θα μπορέσουμε να έχουμε μια εισήγηση για να μπορούμε να πάμε εντός του 24».

«Φορολογικός συντελεστής 15% στις πολυεθνικές»

Τέλος, όσον αφορά τον φορολογικό συντελεστή στις πολυεθνικές δήλωσε: «Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η χώρα μας όμως, ήταν πάρα πολύ ενεργή το προηγούμενο διάστημα στις διαβουλεύσεις που έγιναν στον ΟΟΣΑ. Εδώ λοιπόν έγινε μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια. Όλες οι χώρες του ΟΟΣΑ ενωθήκαμε μαζί και επήλθε μια συμφωνία στο επίπεδο του ΟΟΣΑ με δυο πυλώνες. Και ο δεύτερος πυλώνας είναι αυτός ο οποίος έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες και μπορεί να υιοθετηθεί από τη χώρα μας. Αυτή η συμφωνία λοιπόν, μεταγράφηκε ως μια ευρωπαϊκή οδηγία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Διαβάστε επίσης:

Πώς δρούσε το κύκλωμα ναρκωτικών με τους δύο λιμενικούς – Τα συνθηματικά που χρησιμοποιούσαν

Γκάζι: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο με τους Κρητικούς αιμόφυρτους στο έδαφος μετά τους πυροβολισμούς

Ασπρόπυργος: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη μοιραία καταδίωξη που κατέληξε στον θάνατο του αστυνομικού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:19