search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:40
MENU CLOSE

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο με τους Κρητικούς αιμόφυρτους στο έδαφος μετά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

18.12.2023 17:10
mega neo video gkazi 876- new

Νέο βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τις στιγμές που ακολούθησαν μετά τους πυροβολισμούς του σε βάρος τριών νεαρών έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, που παρουσίασε το Mega, διακρίνονται οι Κρητικοί να κείτονται αιμόφυρτοι στο οδόστρωμα, ενώ δεν έχουν προλάβει να φτάσουν στο σημείο ούτε οι αστυνομικοί, αλλά ούτε και οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 33χρονο, τι ισχυρίστηκε – Ένταλμα σύλληψης για τον «πιστολέρο»

Ζήτημα λίγων ωρών φέρεται να είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη του «πιστολέρο» που τραυμάτισε στο κεφάλι τρεις νέους άνδρες από τα Μάλια της Κρήτης στο Γκάζι.

Την ίδια ώρα ο συνεργός του, που ήταν συνοδηγός στο τζιπ , πήγε στον εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί. «Δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των τριών νέων. Η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και κατά του 37χρονου «πιστολέρο», με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι υποστήριξε ο 33χρονος συνοδηγός του τζιπ

«Βρισκόμουν στη θέση του συνοδηγού στο τζιπ. Σε κάποιο σημείο το αυτοκίνητο έπεσε σε λακούβα με νερά, ακούσαμε κάποιους να μας φωνάζουν και ένας μας έριξε ένα πλαστικό μπουκάλι στο τζάμι του αυτοκινήτου. Αμέσως ο… τράβηξε χειρόφρενο και βγήκαμε από το αυτοκίνητο. Ένας από τους τρεις με έφτυσε στο πρόσωπο και εγώ τότε του έριξα ένα χαστούκι. Πριν καταλάβω τι γίνεται ο… έβγαλε από την τσέπη ένα όπλο και τους πυροβόλησε. Τα έχασα, μπήκα μέσα στο αυτοκίνητο και έκανα εμετό. Όταν πήγα σπίτι, πήρα τη δικηγόρο μου τηλέφωνο».

Βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ από τη διαφυγή των «πιστολέρο»

Νέα αποκλειστικά πλάνα με το ανθρακί τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες των πυροβολισμών στο Γκάζι, εξασφάλισε η ΕΡΤ.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι στο όχημα που φεύγει από το Γκάζι στο οποίο επιβαίνουν δύο άτομα. Λίγο νωρίτερα ο ένας από τους δύο εμπλεκόμενους είχε πυροβολήσει σχεδόν εξ επαφής, από απόσταση ελάχιστων μέτρων τους τρεις Κρητικούς φίλους. Οι δύο ήταν και αδέρφια.

Κρίσιμες ώρες για τον 34χρονο Κρητικό – Οι γιατροί φοβούνται για την όρασή του

Κρίσιμες ώρες για τον 34χρονο Κρητικό που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο αιματηρό επεισόδιο στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)  του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Η κατάσταση του ασθενούς που υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, χαρακτηρίζεται εξαιρετικά βαριά, αλλά σταθερή από τους θεράποντες γιατρούς. Η προσοχή των ειδικών στρέφεται τώρα στην όραση του 34χρονου, καθώς φοβούνται ότι η σφαίρα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια του.

Παράλληλα, οι γιατροί της νευροχειρουργικής κλινικής όπου νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο ο ασθενής ,είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς φοβούνται τις επιπλοκές που μπορεί να παρουσιαστούν σε αυτό το στάδιο.

Όπως είπαν έγκυρες πηγές του νοσοκομείου στο topontiki.gr για την ώρα δεν κινδυνεύει η ζωή του όμως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι θεράποντες ιατροί είναι ιδιαιτέρα επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι, καθώς χρειάζεται να περάσουν τα πρώτα 24ωρα για να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα. Παράλληλα απειλή για τον οργανισμό του 34χρονου είναι και οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις από τα ανθεκτικά μικρόβια της ΜΕΘ.

Καλύτερα είναι τα νέα για τους άλλους δυο νεαρούς τραυματίες από την Κρήτη. Ο 29χρονος (αδελφός του 34χρονου) που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Αυξημένη Φροντίδας (ΜΑΦ) μεταφέρθηκε σε απλό θάλαμο σήμερα το πρωί και είναι σαφώς καλύτερα.

Ο 29χρονος φίλος τους παραμένει στη ΜΑΦ και όπως είπαν στο topontiki.gr έγκυρες πηγές, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ωστόσο οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακόμα πότε θα μεταφερθεί και αυτός σε απλό δωμάτιο.

Αυτός είναι ο 37χρονος πιστολέρο

Τα στοιχεία του 37χρονου από την Αλβανία τον οποίο αναζητά η αστυνομία για το αιματηρό επεισόδιο στο Γκάζι με 3 τραυματίες, έδωσε στη δημοσιότητα το Αλβανικό δίκτυο top-channel.tv.

Πρόκειται για τον Ν.Ι. οποίος αναζητείται και από τις αλβανικές αρχές για ληστεία σε βενζινάδικο στην Αυλώνα, κατά την οποία φέρεται να άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών.

Ο αδερφός του δράστη ήταν και αυτός μέλος συμμορίας που δρούσε στη γειτονική χώρα και σκοτώθηκε σε συμπλοκή.

Διαβάστε επίσης:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:36