ΤΡΙΤΗ 02.09.2025 00:24
MENU CLOSE

Ερυθρά Θάλασσα: Αμερικάνικα ελικόπτερα βύθισαν 3 σκάφη των Χούθι - Αναστέλλει η Maersk για 48 ώρες τη διέλευση των πλοίων της

31.12.2023 12:20

Ελικόπτερα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βύθισαν τα τρία από τα τέσσερα μικρά σκάφη που χρησιμοποίησαν μαχητές Χούθι για να επιτεθούν σε ένα φορτηγό πλοίο στη νότια Ερυθρά Θάλασσα σήμερα, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Κανείς από τους επιβαίνοντες σε αυτά δεν επέζησε.

Το τέταρτο σκάφος διέφυγε από την θαλάσσια περιοχή, συμπλήρωσε η CENTCOM.

Νωρίτερα η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανέφερε ότι έλαβε πληροφορία για μια επίθεση σε πλοίο που συνέβη 60 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η UKMTO τόνισε ότι ένα αγνώστου ταυτότητας πλοίο ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από τρία μικρά σκάφη και υπήρξε ανταλλαγή πυρών. Κανένα μέλος του πληρώματος του πλοίου δεν έχει τραυματιστεί τόνισε η UKMTO.

Η Maersk αναστέλλει για 48 ώρες τη διέλευση των πλοίων της 

Η γιγάντια δανική εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών Maersk ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει για 48 ώρες τη διέλευση του στόλου της από το στρατηγικής σημασίας στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον ενός από τα πλοία της.

Ειδικότερα, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Hangzhou ανέφερε πως επλήγη από πύραυλο καθώς περνούσε από το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ και πως στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από τέσσσερα σκάφη ανταρτών Χούθι, οι οποίοι αποπειράθηκαν να ανέβουν στο πλοίο.

Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς που έχουν πραγματοποιήσει οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι στοχοθετούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα για να δείξουν την υποστήριξή τους στην ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς που πολεμά εναντίον του Ισραήλ στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοχρονιά 2024: Ποιες χώρες θα την υποδεχθούν πρώτες, ποιες τελευταίες

Μπιγκ Μπεν: Θα χτυπήσει τα μεσάνυχτα, για 100η χρονιά, για την έναρξη του νέου έτους – Το «στοίχημα» των ωρολογοποιών

Ερντογάν: «Λάθος να κάνουμε τον αθλητισμό πολιτικό ζήτημα, δεν εξυπηρετεί κανένα συμφέρον»

ΤΡΙΤΗ 02.09.2025 00:19
Exit mobile version