search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:42
MENU CLOSE

Ο αιφνίδιος ανασχηματισμός, η αγωνία του Βορίδη, ο ακούσιος ρόλος του… Φλωρίδη και τα ερωτήματα Δόμνα και Αγαπηδάκη  

04.01.2024 06:01
boridis-floridis-domna-agapidaki

Καλημέρα σας. 

Αιφνιδίασε τελικά ο πρωθυπουργός με τις εσπευσμένες αλλαγές στην κυβέρνηση.

Τις έκανε ακριβώς σε χρονική στιγμή που δεν το περίμενε κανένας, αν και όλοι υποψιάζονταν ότι μέσα στον Ιανουάριο θα υπήρχαν διορθώσεις στο σχήμα.

Για ένα δίωρο, από την ώρα που κυκλοφόρησαν οι φήμες περί ανασχηματισμού και μέχρι να ξεκαθαριστεί ότι πρόκειται για περιορισμένες αλλαγές, πήγε η ψυχή του μισού υπουργικού συμβουλίου στην… Κούλουρη.

Από εκείνους που είδαν κάτι φίδια να τον ζώνουν ήταν και ο πάντα ψύχραιμος και έτοιμος για όλα Μάκης Βορίδης.

Κάτι ρεπορτάζ έλεγαν τελευταία ότι η διαφοροποίησή του για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είχε δυσαρεστήσει το Μαξίμου σε βαθμό, που ίσως επιβαλλόταν σε βάρος του η… εσχάτη των ποινών.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ίσχυε, όπως αποδείχθηκε, τελικά. Κυρίως διότι ξέρει να κινείται στο νέο ρόλο του και να είναι αποτελεσματικός στις αποστολές που αναλαμβάνει.

Περισσότερο κι από τον Βορίδη πέρασαν ένα φόβο, μία αγωνία σαν του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι και υπουργοί, όπως ο Κικίλιας, ο Αυγενάκης και άλλοι, αλλά τελικά η… βόμβα ήταν μικρής ισχύος και ελεγχόμενης έκρηξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπετε έμεινε πιστός στην τακτική που είχε και στην πρώτη θητεία του.

Προτιμά να αποφεύγει τις σαρωτικές αλλαγές και προτιμά να κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις, όπου βλέπει αξεπέραστο πρόβλημα. Και να δίνει χρόνο στους υπουργούς του να δείξουν αν μπορούν να τα καταφέρουν.

Και βέβαια γεννάται ένα ερώτημα: Αυτός είναι… κανονικός ανασχηματισμός ή μία διορθωτική κίνηση που «καίει» τον… ανασχηματισμό τον πλούσιο, τον μεγάλο, σαν αυτούς που ξέρουμε και αγαπήσαμε;

Λογική η απορία. Διότι μετά τα χθεσινά, το λογικό είναι οποιαδήποτε άλλη δέσμη αλλαγών να έχει στο μυαλό του ο Μητσοτάκης, την μεταθέτει για μετά τις ευρωεκλογές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι συγχωρούνται τα σοβαρά λάθη εάν στο μεταξύ κάποιος ή κάποιοι υποπέσουν σε τέτοια.

Αλλά το χαρτί, που λέμε, του ανασχηματισμού θα μείνει στο μανίκι και θα χρησιμοποιηθεί αναλόγως των αποτελεσμάτων, που θα βγάλει η κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Τώρα, για το πώς προέκυψαν ορισμένες αλλαγές και επιλογές, το παρασκήνιο είναι πλούσιο.

Για παράδειγμα, έμαθα ότι ο υφυπουργός ΠροΠο (Προστασίας του Πολίτη) Κατσαφάδος απομακρύνθηκε διότι δεν συνεργαζόταν με το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις αλλαγές που προωθεί ο Φλωρίδης στο σωφρονιστικό σύστημα.

Γι’ αυτό και στη θέση του πήγε ο δικηγόρος Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε και παρουσίες σε εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και όχι κάποιος παλαιός της Αστυνομίας, όπως ο Μιχάλης Καραμαλάκης, που ακούστηκε κάποια στιγμή.

Η έκπληξη του μίνι ανασχηματισμού είναι η αναβάθμιση της Δόμνας Μιχαηλίδου. Μεγάλο το πόστο και χρειάζεται σύνεση, λίγα λόγια (αναγκαία σύσταση αυτή αν αναλογιστεί τι έχει δηλώσει κατά καιρούς) και προσεκτικούς χειρισμούς. Αλλιώς μπορεί να ξεσηκωθεί κατά του υπουργείου, ακόμα και το… ΠΑΜΕ!   

Ενδιαφέρον έχει και το δίδυμο που συγκροτείται στο υπουργείο Υγείας, με τον Άδωνι και την Αγαπηδάκη.

Ο Γεωργιάδης είναι έμπειρος πολιτικά και πληθωρικός στα επικοινωνιακά. Ξέρει το υπουργείο και μπορεί να χειριστεί την καυτή ατζέντα του. Από την άλλη, η Αγαπηδάκη δεν έδωσε μέχρι τώρα ενθαρρυντικά δείγματα γραφής. Αλλά επιμένει να νομίζει ότι τα πάει περίφημα. Το πώς θα συγκατοικήσουν είναι από τα θέματα του νέου σχήματος.

Διαβάστε επίσης:

Οι επιθέσεις μίσους στον Δούκα, το παράδοξο που αντιμετωπίζει ο Κασσελάκης και το μήνυμα της κυβέρνησης στην ιεραρχία

Βουλγαρία: Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα, 10 τραυματίες – Συγκλονιστικές μαρτυρίες (photos/video)

ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε θεατές συναυλίας σκοτώνοντας 2 ανθρώπους – Εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:40