search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:02
MENU CLOSE

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων 

12.01.2024 17:00
nosokomeio-new

Δημοσιεύτηκε σήμερα η δεύτερη προκήρυξη αναφορικά με τον διορισμό 152 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε 95 νοσοκομεία.

Αναλυτικά η προκήρυξη αφορά στη στελέχωση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων της χώρας και θέτει σε εφαρμογή τον νέο νόμο 5062/2023 για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους», στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας (Αττικής, Πειραιώς-Αιγαίου, Μακεδονίας, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και  Κρήτης).

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται από την Τρίτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 8 π.μ. και καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται μόνο ηλεκτρονικά μαζί με  τα απαραίτητα δικαιολογητικά.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν στην προκήρυξη  αναλυτικά τις αρμοδιότητες των θέσεων ανά κατηγορία, τα απαιτούμενα προσόντα, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και διεξοδική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής. Σημειώνεται ως προς τα κωλύματα κατάθεσης αίτησης ότι δεν μπορεί να κατέχει θέση διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή Νοσοκομείου όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο νοσοκομείο αυτό. Συνεπώς εξαιρούνται από κάθε διαδικασία επιλογής διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή Νοσοκομείου, όσοι ήδη κατέχουν θέση διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή Νοσοκομείων, για τις θέσεις που προκηρύσσονται στα Νοσοκομεία που υπηρετούν.

Σημειώνεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2023 δημοσιεύθηκε η πρώτη προκήρυξη που αφορούσε στην κάλυψη 21 θέσεων διοικητών και υποδιοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Στη δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι : «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευτυχής πως ως Υπουργός Υγείας είχα την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιλογής των Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών και Διοικητών Νοσοκομείων μέσω της νέας διαφανούς και αξιοκρατικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον νέο Νόμο. Είμαι βέβαιος ότι η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στην επιλογή εξαιρετικά άξιων Διοικήσεων που θα κάνουν περήφανους τους Έλληνες πολίτες για τα αποτελέσματα τους στη Δημόσια Υγεία».

Απο την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι: «Με τη δημοσίευση των δύο προκηρύξεων για τους Διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών θέτουμε σε εφαρμογή μία σημαντική μεταρρύθμιση για την επιλογή άξιων στελεχών σε καίριες θέσεις ευθύνης, και συνεπώς για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στο Κράτος. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, εκκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και θα την επεκτείνουμε σταδιακά σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, εφαρμόζοντας οριζοντίως τα αξιοκρατικά κριτήρια που θεσπίσαμε».

Διαβάστε επίσης:

Φλόγα: Δωρεά 1 εκατ. ευρώ στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»

Καιρός: Αισθητή η «βουτιά» της θερμοκρασίας το Σάββατο – Οι προϋποθέσεις για χιόνια στην Αττική

Βέροια: Προφυλακιστέα η 37χρονη που σκότωσε το μωρό της – «Ντροπή σου» φώναξε ο πατέρας του παιδιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:01